Забавни чинии за злояди деца

С тях храненето е игра, а не мъчение
Забавни чинии за злояди деца

"Няма да го ям това!" Ако сте родители и детето ви често произнася тази реплика, знайте, че не сте сами в предизвикателството. По света има много други малчугани (освен вашите), които, за ужас на майките и бащите си, превръщат храненето в истинска война на няколко фронта.

Цялата истина е, че, за да накарате хлапето си да се храни добре, е нужно да проявите креативност и да действате без насилие. Както, например, е направил полският дизайнер Богуслав Сливински.

Като баща, Сливински знае, че в подобни трудни ситуации човек трябва да постъпва хитро и дипломатично. Затова, вместо да измъчва собствените си калпазани, той решил да измисли начин, с който да привлече вниманието им дори към онази храна, която не харесват, но пък е полезна за тях. Така създал комплект от необикновени чинии, които могат да накарат всяко дете да хапва с интерес и с желание.

Не е случайно, че съдовете на дизайнера носят името "Transportation plates" (от transportation – "транспортиране" в буквален превод от английски език). От вътрешната им страна са нарисувани самолети, камиони, параходи, въртолети... Изобщо, цяла армия от превозни и транспортиращи средства. Същите само чакат да бъдат напълнени с храна и, след кратка игра, тя да бъде доставена до крайната ѝ дестинация – коремчето на малчугана.

Чиниите са изработени от висококачествена керамика, а рисунките по тях са правени по метод, който позволява те да не се изтриват дори след многократно измиване.

Съдовете се предлагат в бял и черен цвят, а цената на една бройка е 15 евро. Не знаем за вас, но ние много ги харесваме. Защо? Ами, просто е. Дизайнерът превръща храната в игра, като по този начин помага на децата да я обикнат и да я консумират без глезотии. 

Е, разгледайте чиниите - сигурни сме, че ще ги одобрите. Междувременно, нека ви попитаме: как успявате вие да се справите с капризите на вашето дете в храненето? 

Boguslaw Sliwiński

Boguslaw Sliwiński

Boguslaw Sliwiński

Boguslaw Sliwiński

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май