Едно такова коледнооо... Част 2

Продължавайте да творите!
Едно такова коледнооо... Част 2

Ако през изминалия уикенд сте усели да превърнете уютното си гнездо в коледен уъркшоп ала майсторилницата на белобрадия старец, значи вече е време и за втора част. Викайте на помощ 'жу'жетата, защото ви предстоят още два почивни дни - последните преди празниците!

Светеща инсталация

Традиционните коледни лампички могат да добият съвършено нов облик с една проста трансформация. За целта, ще са ви необходими формички за печене на мъфини от тънко алуминиево фолио, като е желателно броят им да съответства на броя на лампичките. В средата на дъното на всяка формичка направете малка дупка с помощта на остър предмет, през която да промушите лампичка. Алуминиевото фолио е еластично и гъвкаво, затова ако внимателно го закрепите към светлинките, мини абажурите ще си останат на мястото до самия финал. Освен това, материалът е устойчив на нагряване, което означава, че няма да се сблъскате с непланирани пожари. Е, мятайте по едно око на светулките – за всеки случай!

Real Simple

Иии още нетипични орнаменти

Играчките, с които украсявате коледното си дръвче, всяка година по същото време, откровено казано са ви омръзнали, нали? За да избегнете тазгодишната скука (поне в това отношение), заложете на нещо натурално и ароматно. Ефектът: мигновен и в полза на целия ви дом.

Канелени висулки за разкош! Подредете три канелени пръчици под формата на звезда, както е показано на снимката долу. След като ги фиксирате, омотайте през центъра цветна връв с дължина около двадесет сантиметра, която да завършва с възел. Оставете част от шнура, за да оформите кука за закачване.

Шишарките са любими предмети за декорация, от край време. За този вид украса ще са ви достатъчни десетина шишарки, белтъка на едно яйце и малко захар за поръсване. Разбийте белтъка и, с помощта на готварска четка, намажете връхчетата на шишарките. Накрая поръсете със захар, за да получите снежнобял ефект. Оставете горските играчки да съхнат поне четири часа. Към долната, основна част на всяка малка елхичка завържете връв за закачване.

whole living

Цитруси? Да, моля!

Портокаловите резенчета са изключително сладурски и лесни за направа. Предварително нарежете няколко портокала на шайби и ги оставете да се изсушат на светлина за около седмица. Когато в плодчетата не остане и капка от цитрусовия им сок, значи са готови за декорация. В частта при кората направете малка дупка и през нея отново прокарайте цветна връв.

Необходими материали за празнични кълба: средно голям портокал или друг цитрус по избор (лимон, лайм, грейпфрут, мандарина). Портокалите обаче остават традиционен акцент в коледната украса, тъй като оранжевият им цвят внася топлина и жизнерадост през зимата. Кръглата им форма пък е добра основа за създаването на симпатичните топки. А в допълнение - сладък, свеж аромат.

С молив очертайте модел върху плода – сезонни символи, като звезди, елхички, курабийки, или пък инициали на членове от семейството. Фигурките, които могат да се издълбаят в кората на цитрусите са всевъзможни, затова експериментирайте смело. Направете малки дупчици по линията на очертанието, като оставяте по милиметър разстояние между тях, и след това ги запълвате със зрънца от карамфил – традиционно допълнение при този вид украса. Придайте на чудатия плод истински завършек с красива панделка от ефирна материя.

Готовите празнични топки могат да се декорират по безброй начини с други естествени материали – шипки, орехи, борови клонки. Разположете ги в подходящ съд и облагородете онова малко кътче от дома си, което по неволя е останало без новогодишна украса.

whole living

Това е засега. Очаквайте още! А дотогава, споделете как овладявате коледните украса и настроение във вашето семейство? :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май