Домашен любимец носещ щастие

За повече радост и уют в дома ви!
Домашен любимец носещ щастие

Домашните любимци са всичко онова, от което се нуждаем, за да се радваме на повече хармония, щастие, удовлетвореност и усещане, че сме безусловно обичани. Ние стопаните сме целия свят за своя любимец – той си няма никой друг освен нас. Каквото и да кажем или направим ние ще сме винаги най-голямата им любов до гроб.

Тези от вас, които имат или са имали някога домашен любимец в дома си разбират колко силна е връзката между стопанина и кучето, котето, папагала, зайчето и т.н. Те даряват утеха когато си тъжен и те разсмиват, когато си склонен да изпаднеш в мрачни мисли. Те не ти позволяват да паднеш духом, защото имаш силна опора в тяхно лице.

Американската журналистка от New York Times - Natalie Angier, написа преди известно време как учените стигнали до извода, че снимките на сладки животни засягат същите области в мозъка и ни карат да се чувстваме щастливи, така както ни носи наслада хубавия секс, добрата храна и антидепресантите.

Предлагам ви 3 причини да си вземете домашен любимец, дори и все още да страдате по загубата на предишния си!

1562972Thinkstock/Guliver

1. Създават усещането за благополучие, хармония и релаксация

Чрез физическият контакт с кучето или котето в дома ви освобождавате хормона окситоцин наречен още "хормон на любовта". Той се секретира от хипофизата и играе успокояваща роля върху мозъка и ви създава чувство на щастие. Насладата от галенето на домашния ви любимец е взаимна както за вас, така и за животинчето. Благодарение на окситоцина намалявате чувствително нивото на стрес, тъй като намалява нивото на кортизола в организма. Част от извършените проучвания в тази сфера е доказано, че благодарение на окситоцина можете да намалите чувствително и високото си кръвно налягане и да го нормализирате. В случай, че се чувствате напрегнати – прегърнете, целунете и погалете домашния си любимец.

2. Куче терапия срещу депресия и за успешна социализация

Куче терапията е от изключително значение за неизлечимо болните, възрастните хора без близки, деца страдащи от аутизъм, психически разстройства, увреждания или други заболявания. Домашният любимец като цяло няма да ви позволи да изпаднете в депресивно състояние без дори да съзнавате. Разходките сред природата с любимото куче ще освободи съзнанието ви от мислите, които обикновено не ви дават покой. Интересен е фактът, че кучето или котето винаги ще разберат когато нещо ви боли или не се чувствате добре. Ще дойде при вас, ще се настани в скута и дори топлината, с която ще ви дари с допира от тялото ще ви подейства като мехлем на душата.

3. Ще ви научат да се наслаждавате на мига

Най-ценният урок, който можете да усвоите от домашния си любимец е да се наслаждавате на мига в пълна сила! Тук и сега е по-важно от отлагане на щастието. Когато домашният любимец иска да си играе с вас, той го иска сега и не търпи отговор "Не". Научете се да следвате същата философия на живот и ще видите, че ще се радвате на повече щастие в ежедневието си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май