Гразбука: разни букви из градовете

Символи, видими само за очите, които не спят
Гразбука: разни букви из градовете

Един такъв чифт очи са на Албена Тодорова. Може би Бени не го е осъзнала, но от известно време и самата тя е под наблюдение. С поглед все по-малко на живо и все повече в интернет, я следя аз. Ала ето, че вчера се разкрих пред нея. Доброволно ме накара да се предам едно от качествата й да открива и осмисля неща, които за повечето хора са просто незабележими.

Незабележими, да. Аз обаче реших, че няма да остане незабелязана от вас Гразбука - блогът на Албена Тодорова - официално определяща се като преводач и преподавател, но реално изявяваща се и като хиляди други неща, които имат вземане-даване с писменото и устно слово.

Grazbuka

Въпросната виртуална страничка е поместила в себе си фотографии на реално съществуващи, вдъхновяващи ърбан пейзажи, в които главният акцент са... писмени знаци на кирилица, и от време на време – на латиница.

Като истински почитател на езиците, броенето на буквите във всяка дума и дращенето тук-таме, приех най-възторжено идеята за заснемане на "букви", образувани от промушваща се през процепи слънчева светлина, стоп-знаци, улеи, балони, балкони, оградки, фасадки и прочие улични съоръжения.

Grazbuka

Като споделям с вас откритото и заснетото от Албена и нейни приятели из българските и чуждестранните улици, ви каня да се поскитаме заедно из града. Призовавам ви още да отваряте винаги очите си на две, четири и десет, защото интересното може да ви дебне отвсякъде.

Ако търсите още кадри от градските азбуки, вижте галерията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май