Бижута от бъдещето

... с лек античен привкус. От Милано с любов
Бижута от бъдещето

Признайте си, някога представяли ли сте си част от дънната платка на компютъра ви да се озове на ушите ви? Или пък зъбно колело от часовник да бъде вградено в гривна? Уха! Е да, наистина, всичко това звучи сякаш излязло от гардероба на принцеса Лея...

Но не съвсем :) Италианската бижутерка Paola Mirai всъщност превръща стари технически елементи в доооста интересни аксесоари. 

Всяко бижу от серията Cirkùita е изцяло ръчна изработка и единствено по рода си. В уъркшопа на дизайнерката в Милано, старите елетронни устройства заживяват нов и по-красив живот, претворени в елегантни бижута.

А за да създаде космическите си предмети, Паола използва иновативна технология. Всяко украшение е покрито със специален материал, наречен orotrasparente или "прозрачно злато". Цветовите варианти са почти безброй - от изумрудено, през кехлибарено, чак до тъмнозелено.

Украшенията са оригинална техно смесица с античен привкус. А самата дизайнерка признава, че се вдъхновява от митологията, изкуството на древните цивилизации, прозрачните повърхности и съвременните технологии. Ние ще добавим, че определено ѝ се получава страхотно.

 

Това е то, влюбихме се безнадеждно в странните гривни и пръстени, в колиетата и брошките! И се надяваме да ви зарадваме искрено, като споделим, че доставят и до България, а цените варират от 100 до 200 щатски долара за артикул. О, да! И на забравяйте да разгледате галерията :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май