Quik Pod

Поредната травел (и не само) джаджа
Quik Pod

Еврика! Момичета и момчета, няма нужда да кълчите китчиците си под всевъзможни ъгли, за да заснемете снимката на живота си. Вече можете да го направите с помощта на Quik Pod – джобен монопод от ново поколение, който, освен практичен и семпъл, изпъква и със страхотна функционалност.

Ние също тайничко ликуваме от появата му, която изглежда ще сложи края на познатите "Извинете, бихте ли ни щракнали?" и "Оф, пак си ми отрязал главата!". 

Обикновените стативи са тежки и неудобни. А започнете ли да планирате и околосветското си пътешествие... Е, надали бихте се сетили да ги пъхнете в багажа си.

Quik Pod е иновативно решение на проблема. Просто прикачете фотоапарата си към края на Pod-а, нагласете таймера за самоснимане, регулирайте телескопичната дръжка на нужната дължина и преминете към фотосесията. Процедурата отнема броени минути. А страхотният фон зад вас? Разбира се, запечатва се на снимката.powerch

Quik Pod-ът завършва с подвижна глава, позволяваща улавянето на кадри от различни ъгли. Затова, насочвайки апарата към себе си, за да снимате, ръката остава в удобна позиция, а на снимката не се появяват рамо/крак/ръка и други части от тялото. Освен това е съвместим с всякакви цифрови фотоапарати и видеокамери, които, с помощта на специален винт, лесно се прикрепят към него.

И тук, както и в много други аспекти от живота, размерът има значение. Прибран, Quik Pod-ът е с компактния размер от 190 мм, а удължен достига до 470 мм. Побира се идеално в дамска или туристическа чанта, плюс това е супер лек (тежи само 100 грама), тъй като е изработен от висококачествен алуминий и поликарбонат. Което, разбира се, означава, че моноподът може да се изполва при всякакви метеорологични условия. Дори и за подводни снимки в солена вода, уау!

В края на Pod-а е вградено и мини огледало, което дава представа дали обектът на фотографията е в кадър или не. Номерът е да задържите ръката си в права позиция и да нагласите обектива на апарата на нивото на очите. Само след няколко опита няма да изпитвате никакви затруднения в центрирането на желания обект.Kodak

Това не е всичко. В комплекта са включени и няколко джаджи за път, които допълнително улесняват използването на Pod-а, като чанта за носене, винт за закрепване на камерата, оригинална връзка, карабинер, ключодържател и джобен държач.

Официалната цена на комплекта е само 24,95 щатски долара. За да го поръчате обаче, ще трябва да се поразровите в киберпространството, тъй като производителите на "чудото" не доставят до милата ни родина.

Е, няма да крием, че нарцистичните ни натури са леко развълнувани от предложението и дори вече обмислят варианти за поръчка.

А вие, разгледайте галерията и кажете "ЗЕЛЕЕЕ"! ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 03.11.2011 | 14:47
    Абе, честно казано, не бих дала пари за такава щуротия...

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май