AfterShokz: умните слушалки

Удобни и различни
AfterShokz: умните слушалки

Признаваме си, че с удоволствие бихме заменили своите за тези нови и хипер модерни слушалки.

AfterShokz са дело на американската компания "Syracuse", чието студио се намира в Ню Йорк.

Високотехологичното творение на бранда бе представено официално миналата седмица на популярното технологично изложение Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас, САЩ.

Любопитното на тези слушалки е, че не се поставят на ушите, а над тях. Как възпроизвеждат звук тогава? Ами, много просто. Производителите им използват факта, че костите в черепа също изпълняват функция на разпространители на вибрации и в тази си роля те се справят не по-зле от тъпанчето. Всъщност, именно така чуваме собствения си глас, обясняват на сайта си създателите.

Идеята е мелодиите на любими парчета да попадат директно във вътрешното ухо, без да "преминават" през външното, както си му е редът. (Ако сте любопитни да разберете повече за устройството на ушите, надникнете тук).

С две думи, освен че слуша музика по неподозиран начин, човек може да улови и всички звуци, които го заобикалят наоколо.

AfterShokz

Първоначално, слушалките били разработени с военни цели, а днес се предлагат в три модела. "Sport" (на цена от 59.95 долара) са подходящи за всяка спортна дейност на открито – тичане, катерене и прочее.  

"Mobile" могат да се ползват за разговори по телефона, а "Game" (69.95 долара) вървят в комплект с USB устройство + 3-метров кабел и са идеални за компютърни игри, както и за скайп бърборене.

И трите версии на "AfterShokz" обаче са приятно леки и водоустойчиви. Батерията им издържа средно около 15 часа, при еднократно зареждане, а гаранцията им е... доживотна. 

Чудни са нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 16.01.2012 | 15:15
    според мен са доста практични, особено при спортуване и разговаряне по мобилния, но са и доста скъпички, не всеки би могъл да си ги позволи.
  • 1
    от Не е посочен | 16.01.2012 | 15:14
    иновации бих ги нарекъл, какво ли не измислят, но кое е по-полезно и кое по-вредно си е въпрос на гледна точка.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април