6 мита за идеалната връзка

6 мита за идеалната връзка

1768613

1. Партньорът ви трябва да обожава приятелите и роднините ви

Не е вярно - той просто не трябва да показва, че мрази тези досадници, когато ги среща на тържества и мероприятия. И единственото, което го задължава да крие неприязънта си, са безграничната му любов към вас и нормите на етикета. Близките ви могат да бъдат ужасно неприятни и никой не е длъжен да ги обича, просто защото държите на тях. Достатъчно ще е партньорът да се държи учтиво и да запази каменна физиономия при поредната изцепка на някоя ваша приятелка.

2. В една идеална двойка партньорите споделят всичките си увлечения

1768612

Чудесно е, когато човек може да сподели увлеченията и интересите си с любимия. Още по-хубаво е, ако партньорът поначало е бил също толкова запален например по градинарството и е готов през всичките си почивни дни да сади теменужки и домати с вас. Но няма нищо лошо и в това двамата да се интересувате от различни неща. Това дори ще е признак, че партньорите не са се вкопчили маниакално във връзката си и са се запазили като личности. Да споделяш е добре, но да се изгубиш в другия - не толкова.

3. Редовният секс гарантира идеална връзка

В това, разбира се, има зрънце истина, но разбиранията за "редовен секс" са различни във всяка една двойка. Освен това щастието се постига не с количество, а с качество. Страхотният секс всеки вторник е много по-добър вариант от уморения секс по задължение всеки ден. Връзката предполага взаимно разбиране и усещане на нуждите на партньора, а не необуздани сношения при всяка възможност. Понякога е по-добре да се успокоите и да спрете да се сравнявате с хвалбите на вашите познати - много е възможно сексуалният им живот далеч да не е толкова разнообразен, колкото твърдят.

4. Правилните взаимоотношения трябва да се развиват по план

Романтичен период с цветя и бонбони, междинен етап, съжителство, сватба, деца, жилище на изплащане, куче, взимане на кредит, още едно дете и т.н. - това се случва в 9 от 10 случая. Тези условности са просто стандартен модел на поведение, най-разпространения и прост модел. Наистина ли си мислите, че ще бъдете по-нещастни, ако всичко стане малко по-иначе? Ако стане така, както искате вие? Ако не желаете да вдигате сватба - чудесно, решението си е ваше. Ако искате деца чак след десетина години - защо не? Ако ви е страх да се ангажирате с лизинги и кредити - имате право!

5. Партньорите трябва винаги да искат да бъдат заедно

"Само това не!", биха възроптали поне 50 % от хората на планетата. Личното пространство и желанието да останеш за малко сам са нещо нормално и за обвързаните хора. Няма нищо противоестествено в това да се отдалечите за известно време от половинката си и от рутината. Не проявявайте детинска ревност и позволявайте на себе си и на партньора поне редки почивки от съвместния живот.


6. Щастливите двойки никога не се карат

Връзката се изгражда чрез разговори, изказване на желания и мнения. Това по естествен път може да доведе до разногласия и продължителни спорове. Разбира се, не смятаме за нормално в двойката да има насилие или ежедневни скандали, но споровете относно цвета на новото перде, филма, който ще гледате на кино или плановете за уикенда са в реда на нещата. За сметка на това "тихите води" често крият много по-дълбоки проблеми като безразличие, омраза, равнодушие, липса на любов. Така че "идилията" е по-плашеща от латиноамериканските страсти.


ключови думи:
възраст идеална митове

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май