5 трика за позиране за снимка

5 трика за позиране за снимка

1. Намерете своя печеливш ракурс

"Почти всички хора имат асиметрични лица. Затова трябва да определите сами коя е вашата тъй наречена добра страна", споделя лондонският фотограф Джон Годуин. Решете коя страна от лицето си харесвате повече и обръщайте именно нея към обектива.

2. Умерено мижене

"Обикновено когато се снимам, се старая да гледам приветливо и приповдигам вежди. Джон обаче е сигурен, че това ми придава донякъде учуден и дори уплашен вид", казва Саманта, която позира на снимките. Известни личности като Анджелина Джоли, Дрю Баримор, Шарън Стоун и др. ползват този прост трик - леко присвиват очи, за да изглежда погледът им на снимката по-убедителен и внимателен.

3. Не прекалявайте с усмивката

Твърде широката усмивка може да изглежда неестествено, освен това отива на малцина. Сдържаната лека усмивка ще направи лицето ви по-ведро и приятно, без да подчертае бръчките по лицето ви.


4. Внимавайте с бузите

Според Джон Годуин за да намалите визуално обема на лицето, трябва да направите две прости стъпки - завъртете се към обектива с "хубавата" си страна под ъгъл около 30 градуса и притиснете върха на езика към небцето. Така визуално ще стесните лицето си.

5. Не правете "патешка човка"

Издадените напред устни не само няма да ви направят по-красиви, ами направо ще ви обезобразят. Можете леко да свиете устни, сякаш искате да целунете някого, но не ги изпъвайте напред.

6. Гледайте обектива отдолу нагоре

Ако лицето ви стои малко по-ниско от камерата, ще гледате леко нагоре и ще изпънете врата. Така портретните снимки стават по-сполучливи. И обратното - ако сте се надвесили над обектива, лицето ви ще изглежда леко агресивно и по-непривлекателно.

7. Повдигнете брадичката

Ако се снимате в профил, повдигнете брадичката, за да стане лицето по-изразително. Така визуално ще удължите врата и ще приберете бузите.



Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април