5 типа жени, които мъжете предпочитат според науката

Мъжете и жените често се чудят, какво членовете на противоположния пол намират за привлекателно
5 типа жени, които мъжете предпочитат според науката

Мъжете и жените често се чудят, какво членовете на противоположния пол намират за привлекателно. Много експерти веднага ще кажат, че зад успеха се крият носенето на оскъдно облекло или определен аромат. Въпреки това, последните проучвания показват, че мъжете са привлечени от неща много по-различни от минипола и фантазия за парфюм. Ето и кои са петте типа жени, които улавят вниманието на силния пол.

1. Жените, които носят определени видове грим

Въпреки, че мъжете намират жена, която носи грим за привлекателна, то е важно и по какъв начин той е поставен. Сайт за запознанства  наскоро анализира профилите на 1200 жени, за да разбере дали мъжете всъщност предпочитат "изцяло натурален" вид или, искат жена с грим. Резултатите показват, че жените, които носят сенки за очи е по-вероятно да получат съобщения от мъжете в сравнение с жените, които не носят грим на очите. Червилото също носи по висока вероятност да получите повече съобщения от жени без червило. От друга страна, проучване на 1800 мъже от същия сайт разкрива, че е по-малко вероятно да се свържат с жена с прекалено цветен или тъмен грим, защото изглеждат прекалено не естествени.

2. Жените с прoпорционални талия-ханш-бедра

Тялото на жената е важна част от привлекателността, особено съотношението на обиколката на талията й с тази на бедрата и ханша. Мъже свързват тялото на жената от една страна с общото й здравословно състояние, от друга с плодородието. Данните също така показват, че пропорциите на тялото са силен индикатор за нивата на естроген при жените, риск от затлъстяване, чувствителност към основни заболявания, като диабет, рак на яйчниците, и сърдечни заболявания. 

Профилактични изследвания на ТОП цени, за всички тези заболявания, може да намерите САМО в Ofertomat.bg.

3. Жените, които носят червено

Докато цвета на устните и очите на една жена е по-малко вероятно да възбудят интереса на мъжа, то цветна рокля, особено червена, е доста привлекателна за мъжкото око. Психолози от университета в Рочестър показват на мъжете серия от фотографии с участието на жени облечени в червено или бяло и ги питат: Кои жени са по-привлекателни и ако  имат сто долара в портфейла си, колко биха изхарчили на вечеря с всяка жена? Жените облечени в червено са считани за значително по-привлекателни и сексуално желани, като мъжете са склонни да изхарчат повече пари за една вечер с тях.

4. Нежните жени

Не е тайна, че повечето жени искат така нареченото "лошо момче", но за мъжете това качество в жените е по-скоро негативно. Едно скорошно проучване,  потвърди, че за мъжете е особено важно жената да ги подкрепя, да бъде отзивчива и да се интересува от техните нужди. Изненадващо е, че отзивчивостта на жените увеличава възприятието на мъжете за привлекателност, както и тяхната сексуална възбуда. 

5. Жените с висок глас

Гласовото привличане играе важна роля и от двете страни при запознанствата. Изследванията показват, че докато жените са по-склонни да си намерят мъж с по-дълбок глас, то мъжете намират за привлекателен по пискливия глас при жените, защото го свързват с по-нежна и фина жена.

ключови думи:
любов предпочитания

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април