15 фактa за задните части

Едва ли има по възхвалявана част от човешкото тяло от ханша. Защо е така, едва ли някой може да каже, но това не прави знанието ни толкова непълно, както следва от следващите 15 фактa за ханша:

Факт N 1. Колкото по-окръглен ханш, толкова по-високо в еволюционната стълбица. Въпреки че окръгленият ханш "се е оформил" преди 3-4 млн. години, когато човекът окончателно проходил на два крака, това е една от най-младите части на тялото. След нея природата решила, че си е свършила работата и не подлагала тялото на повече промени (с изключение на мозъка, който продължил да се усъвършенства).

Факт N 2. Ханшът се състои от мускули и мазнини. Всяко бедро има 12 мускула и 20 връзки, а движението се осъществява от трите големи берени мускула- gluteus maximus,gluteus medius и gluteus minimus. Благодарение на това не само можем да вървим, но и да пазим равновесие.

Факт N 3. С фитнес или не, размерът на задните части се определя основно от гените. Там където доминират белите влакна, хората имат склонност към напълняване, а там- където доминират червените, те се радват на стегнат и вирнат задник в младини, но за съжаление в късна възраст атрофиралите мускули го превръщат в нещо подобно на неапетитна сушена слива.

Факт N 4. Повишеният интерес към дупето винаги е съществувал. Достатъчно е да видите фигурките от първобитните общества. Смята се, че мъжкият интерес към дамските форми е дълбоко закодиран още оттогава, защото те свидетелстват за здраве и способност за възпроизводство на рода.

Факт N 5. В Древна Гърция жените с хубав задник се смятали за посланички на боговете. Посвещавали им скулптури и разнообразни произведения на изкуството.

Факт N 6. Впрочем добре оформеният ханш вълнува не само мъжете, но и жените. При избора на партньор жените заявяват, че харесват силните бедра и високият ръст.

Факт N 7. В Средните Векове ханшът се смятал за място срамно и греховно. И знаете ли защо? Защото задникът бил неприлично гладък.

Факт N 8. Въпреки това имало рицарски орден на дупето и той просъществувал 150 години.     

Факт N 9. Един от големите спорове на древността е къде свършва гърбът.

Факт N 10. Австралийската актриса и спортистка Анет Келерман е първата, която показва гол задник на киноекрана

Факт N 11. Най-скъпият задник в света притежава Кайли Миноуг. Той е застрахован за 4.7 млрд. долара.

Факт N 12. А най-харесвани задници имат, според проучванията, Дженифър Лопес, Джесика Алба и Бионсе. При мъжете челната тройка оформят Брад Пит, Джейсън Люис и Дейвид Бекъм.

Факт N 13. Кожата на задника е толкова чувствителна, че може да улови изменение в температурата от 0.1 градус.

Факт N 14. Линиите на кожните гънки и формата на задника са толкова индивидуални, колкото и пръстовите отпечатъци.

Факт N 15. В Германия има поверие, че задникът пази от превратностите на времето. Ако при буря изложите точно него на въздействието на времето, нямало да ви удари мълния.

  


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април