Цял месец минг чи йога и кристалотерапия

По време на юнския семинар, организиран в столицата
Цял месец минг чи йога и кристалотерапия

Като един върл почитател на йога се опитвам да следя всички събития, свързани с практиката, които се организират у нас. Хубавата новина е, че, поне според мен, през последните години те стават все повече и все по-интересни и полезни.

А следващото, което възнамерявам задължително да уважа с присъствието си, е едномесечният семинар по минг чи йога и кристалотерапия, който ще се проведе през юни в столицата.

Курсът е организиран от чаровната дама Розалия Тинкова, която е дългогодишен последовател на йога и собственик на симпатичен бутик за холистични бижута. Освен това, редовно провежда групови духовни учения на остров Бали или т. нар. ретрити в буквален превод от английски език – "retreat".

Водещ на занятията пък ще бъде Мяо Конг (Чонг Тиен Джин), който е ученик на Йоги Тан – уважаван гуру и създател на минг чи.

Силата на кристалите

След многобройните си пътувания по света и самотни медитации в гори и пещери Йоги Тан разработва нова разновидност на йога (минг чи). Същата представлява метод за кристалолечение, включващ разнообразни медитативни, дихателни и други техники, които са сравнително лесни за изпълнение и прилагане.

Името на практиката е следствие от съчетаването на термините "минг" и "чи". Първият идва от китайски език и означава "светъл", а "чи" е това, което в индийската култура се нарича "прана" (енергия).

Накратко, минг чи цели постигане яснота на мислите, равновесие на емоциите и жизненост на физическото тяло, използвайки силата на кристалите.

Същите се смятат за основна част от т. нар. енергийна медицина. Тя се практикува на много места по света и в основата й лежи разбирането, че, за да сме здрави, трябва да постигнем хармония между енергиите, които текат в тялото ни.

Твърди се, че всеки кристал разполага със своя специфична вибрация, която има силата да взаимодейства по определен начин с вибрациите на чакрите ни. Иначе казано, използвайки енергията му, можем да оказваме влияние върху аурата и жизнените процеси в организма си.

Yogi Tan

В този ред на мисли, на участниците в семинара им предстои да разберат как да общуват с кристалите и по какъв начин да ги използват в ежедневието си. И още: как да постигат хармония със себе си и със заобикалящия ги свят, посредством няколко прости антистрес техники.

За ваша информация, курсът ще се проведе в три групи – сутрешна, вечерна и съботно-неделна, като пълния график на събитието и местата, на които ще се случи + цените за участие в него, може да откриете тук.

Надявам се, че скоро ще успея да ви срещна и с Розалина Тинкова, която ще ви разкаже повече за организацията и идеята на семинара.

Е, толкова йога новини за днес. Следващия път още :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май