Успокояващо дишане

Бавно и леко, за да се отпуснете съвсем...
Успокояващо дишане

Днес, ден преди любимия на всички петък, ще се запознаем с още една дихателна техника, която ще ни помогне да си починем наистина добре. В йога учението тя е известна като сукха пранаяма, което в свободен превод означава "лесно дишане". Сукха е лесна за изпълнение и може да я изпробвате където и да се намирате. Готови за релакс?

За максимално добри ефекти дайте начало на упражнението като затворите очи и се отпуснете. Изправете гърба и по този начин ще вдишвате и издишвате много по-лесно и безпрепятствено. В продължение на няколко минути просто дишайте с темпото, с което правите това всеки ден.

Когато се почувствате по-спокойни, започнете да вдишвате и издишвате равномерно и дълбоко през носа. При всяко поемане и изпускане на въздух бройте бавно до шест. Повторете упражнението между 6 и 10 пъти (6/10 дълбоки вдишвания и издишвания).

След това направете кратка почивка и повторете целия цикъл още веднъж. Можете да повтаряте сукха толкова пъти, колкото ви кара да се чувствате добре. Не продължавайте, ако в някакъв момент почувствате замайване или друг дискомфорт.

Когато приключите, легнете за около 5-10 минути и подновете нормалното си дишане. Не се напрягайте. Добре дошли в спокойния свят!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май