Той и тя в кухнята и в тренировката: Сергей и Боряна

Практикуват йога, пътуват, танцуват и изобщо... пълна програма :)
Той и тя в кухнята и в тренировката: Сергей и Боряна

Никога няма да успея да запаля приятеля си по йога. Затова благородно завиждам на онези двойки, които се посвещават на практиката... без бой :) Както правят Сергей и Боряна. 

Тяхната романтична история започва именно от студиото по йога, където веднъж едва не връхлитат един върху друг :)

Следват много общи тренировки, споделени мигове, пътувания и страхотни приключения, за някои от които се съгласиха да ни разкажат в следващото интервю: 

Представете ни се накратко: кои сте вие?

Боряна: Казвам се Боряна, а за Алексей (Сергей) съм просто котето Бо.

Сергей: Усмихнати хора, отговарящи на имената Сергей, Боряна и техни производни ;)

Кога беше първият ви път... в тренировката по йога?

Боряна: Първият път не болеше :Р Даже бих казала, че беше приказно удоволствие, в което "размерът" на гъвкавост нямаше значение.

Всъщност, мисля, че първите тръпки и вълнения към Алексей бяха, когато съвсем случайно се засякохме пред съблекалнята на студиото по йога.

За първи път посещавах въпросното студио, а с него се познавахме отпреди това. Но когато си връхлетяхме един върху друг на вратата и почти щяхме да се сблъскаме, тогава го погледнах в палавите, усмихнати очи и някаква много приятна тръпка мина през мен. Като се замисля, звучи малко като в романтичен, сълзлив филм :)

Сергей: В някой от миналите ни животи, предполагам, предвид усещанията, които се проявиха.

Как практикуването на индийското учение ви помага във връзката?

Боряна: О, йога се прокрадва във всички аспекти. С Алексей преоткривам доста от наслаждаващите се аспекти на това неизчерпаемо индийско учение, особено проявено в своята тантра форма (изчервено човече). Бих казала, че това е един океан от нови, вълшебни усещания...

Сергей: За мен това е начин да балансирам своята енергия, което ми помага да бъда по-осъзнат в мислите, действията и емоциите си.

Имате ли си асана, която правите заедно и коя е тя? А коя е любимата поза на всеки от вас?

Боряна: Тази, която правим заедно, ще я запазя за себе си. Иначе, една от любимите ми пози е лъвската. В нея се "изопваш" напред, пулиш се в една точка между очите, изплезваш си езика и издишаш тежко. Харесва ми това, че е шашавка, освобождаваща и те кара да се чувстваш като дете.

Сергей: Когато си легнем, практикуваме различни варианти на шавасана (за тези от вас, които се усмихнаха, пояснявам – тази асана се практикува след като приключи приятната асоциация, с която ви награди невинното ви съзнание ;) и плавно преминаваме към неШавасана :) Към любими пози мога да добавя и детската.

812650личен архив

Освен йога, кои други физически активности споделяте?

Боряна: Обичаме да ходим на планина и да танцуваме. Въпреки че всеки от нас тренира в различни школи, едно от вълшебствата за мен е, когато танцуваме салса и особено когато Той ме води в тангото. Някакси безрезервно се доверявам и се оставям на интуицията. Не може да се обясни с думи…

Сергей: Споделяме емоцията на танца, тръпката на нови пътешествия и приключения и експериментаторското любопитство в други физически активности. 

Как съвместното трениране се отразява на взаимоотношенията ви?

Боряна: Към момента - отлично ;)

Сергей: Когато си на позитивно място, с положителни хора и практикуваш нещо, което благотворно повлиява на цялото ти проявление, взаимоотношенията могат само да се балансират и хармонизират.

Кулинарствате ли в екип и кой е майстор-готвачът вкъщи?

Боряна: Алексей е майсторът, определено! Той отдава внимание на всеки детайл и прави нещата с "пиниз". Готвенето ни сплотява. Чувствам се божествено – когато той готви, а аз просто приготвям салатата и се отдавам на насладата от храната. Безкрайно ми харесва това, че, докато готвим, говорим и споделяме какви ли не неща.

Сергей: Винаги, когато имаме възможност, проявяваме творческите си начала в кулинарното поприще. А майстор-готвачът е вдъхновението - който го огрее, той и майстори ;)

Коя е манджата, която обожавате да приготвяте заедно?

Боряна: Манджата на живота. Тя е с подправки, които и аз самата не знам. Допускам, че някои от съставките са: няколко лъжици флуиди, щипка магия, усмивки на вкус и целувки на око :)

Сергей: Готвенето, както и… други неща, не търпят еднообразие. Затова обожаваме манджите, след които си облизваме пръстите!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май