Те са преподаватели по йога. И са хора

Грижат се да прогресирате бавно и сигурно в практиката си
Те са преподаватели по йога. И са хора

Спокойни. Хармонични. Одухотворени. Усмихнати. Докато ви говорят, ви гледат право в очите, а приятният им глас ви действа наистина успокояващо. Ето такива са повечето йога инструктори, с които сме имали безценната възможност да общуваме отблизо.

И трябва да ви кажем, че след разговор с тях, винаги се чувстваме преродени. Сякаш са ни позволили да си откраднем малка част от духовния им опит. Както и да повървим поне за малко по интересния им, пълен с чудатости път.

Добрата новина е, че ако започнете да се занимавате с древната индийска практика, и вие ще получите шанса да се срещнете с тези крайно вдъхновяващи персони.

От друга страна, важно е да разберете все пак, че йога инструкторът е човек като вас и не иска вие да бъдете други. В този ред на мисли...

Когато ви следи с поглед по време на сесия, той/тя не го прави, за да види колко гъвкави и подвижни сте. Основната му цел е да установи дали изпълнявате движенията правилно, без риск от контузии.

В същото време, йога инструкторът не обича да наблюдава как насилвате тялото си. Той винаги ще ви окуражава да пробвате нова поза, не се съмнявайте. По този начин се стреми да ви накара да преодолеете страха си от въпросната асана.

Но ще държи да го правите в рамките на комфортната си зона, без да си причинявате излишна болка.

Би искал/а да го молите за асистенция: Когато изпитате известно затруднение с реализацията на определено движение, не се обръщайте за помощ към приятеля си, който, подобно на вас, също е отскоро трениращ. Потърсете подкрепа и обяснение от този, които наистина може да ви ги осигури.

Бъдете сигурни, че преподавателят ви ще предпочете да остане до вас, докато изпълнявате стойка на глава, отколкото да ви остави да си счупите врата...
За това не се срамувайте да го викате и му се доверявайте на 100%, защото той има на какво да ви научи. Нещо повече: ще ви научи по правилния начин.

 

Би желал/а да сте постоянни: Всеки инструктор, не само по йога, би се радвал, ако посещавате заниманията му поне два пъти седмично. В случай, че все пак нямате тази възможност, практикувайте йога редовно, дори и в къщи, дори за 20 минути.

Разбира се, това са само част от нещата, които е добре да знаете, ако смятате да стартирате своята йога сесия скоро. Не забравяйте обаче, че не ви е нужен компас, за да се ориентирате в душата на учителя си.

Ще се убедите, че комуникацията с него се случва по естествен път, лесно и съвсем непринудено. Все едно го познавате от години. И сякаш сте го познавали винаги. 

А за да намалим страхопочитанието ви към него, скоро ще ви срещнем с няколко преподаватели по йога ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май