С 2 пози ще преодолеете болката в гърба

С 2 пози ще преодолеете болката в гърба

Гърбът ни понася най-сериозното натоварване от ежедневието и именно затова е необходимо да се погрижим за него по възможно най-добрия начин.

Предлагаме ви две йога пози, благодарение на които ще се освободите от напрежението и в същото време ще премахнете досадната болка, която от дълго време не ви дава покой. Изпълнявайте ги бавно така че да почувствате максимален ефект от предприетите от вас действия.

Благодарение на тях ще засилите мускулатурата на гръбначния стълб и ще се чувствате значително по-силни и удовлетворени при изпълнението на рутинните си задължения около дом, семейство, деца или работното място.

Първата поза ще тонизира раменете, корема и бедрата. Ще премахне напрежението в кръста.

1589862Alexa Miller

Започнете като легнете по корем с лицето надолу върху йога постелката. Поставете краката в леко разкрачен стоеж, така че да се намират на широчината на раменете. На единият крак опора ще получавате от пръстите на краката, а другия го свийте в коляното, така че и двата крака да не са плътно поставени на пода, а да са във въздуха и стегнати. Сгънете ръцете в лактите и ги поставете отпред на челото. Започнете бавно да повдигате горната част на тялото като същевременно с това повдигате и свития в коляното крак в рамките на 45 секунди, след което сменете крака и повторете същото упражнение.

Втората поза ще ви е от помощ за гръб, дупе, кръст и рамене.

1589863Alexa Miller

Легнете по корем с лице надолу към пода и протегнати напред ръце. Поставете краката в леко разкрачен стоеж, така че да са разположени на широчината на раменете. Започнете бавно да вдигате ръцете и тялото нагоре и да спускате бавно. Опитайте се да направите поне 45 секунди като задържате в най-високата точка поне за 2-3 секунди преди да спуснете краката, ръцете и тялото на пода.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април