Приятно! Следколедна йога сесия

Имате нужда от нея, гарантираме ви
Приятно! Следколедна йога сесия

Струва ни се, че празничната треска и емоции ви дойдоха в повече, така ли е? Е, можете да си отдъхнете до... навечерието на новата година :) Нашето предложение за качествен релакс: починете си от празниците с йога. Следващата сесия, например, е изключително подходяща за целта. Тя ще ви отпусне, ще нормализира вътрешния ви свят и може би ще ви помогне да се справите с последиците от щедрото похапване през последните няколко дни.

Лесна поза (с усукване) 

Тази седяща позиция, която е сравнително елементарна за изпълнение, ще ви достави наистина огромно удоволствие. Не се съмнявайте: тя е просто идеална за след задъханото търчане и пазаруване покрай Коледа.

Докато изпълнявате асаната, опитайте да осъзнаете тялото си от върха на главата до върха на пръстите на краката си. Как се чувства то? Добре ли му е? Едновременно с това, не се "сърдете" на мислите си и не ги анализирайте, оставете ги да преминават като пълноводна река през ума ви. Дишайте, ама дълбоко. Не на последно място, имайте едно наум относно усукването - изпълнявайте го контролирано и внимателно.  

Котка 

Наричано още котешки гръб, това упражнение ще "разходи" качествено гръбначния стълб и ще го компенсира щедро заради мащабното готвене и домакинстване. Не забравяйте за дишането, защото то е важна част от реализацията на настоящата асана.

Дърво

Никоя следколедна йога сесия не би била пълна и завършена, ако в нея липсва упражнение, което да се тества умението да се пази баланс. Ето, че дърво е именно такава поза. Ако обаче заемането на равновесие се окаже проблем, ползвайте стена за опора :)

Шавасана

Тук отпускането е задължително и безкрайно приятно - абсолютно излишно е да рекламираме асаната и този път. Вече сте ѝ се доверили, нали?  

Е, пробвайте настоящата кратка програма. Дори няма да е никак лошо, ако я повторите няколко пъти през деня. Резултатът: ще ви зареди и подготви за новата порция празници, която се задава в края на тази и в началото на следващата година.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април