Ползите от йогата

Ползите от йогата

Ако не сте почитатели на повечето разпространени спортове, може да се обърнете към йогата. Тя също има много полезни свойства. Ето няколко от тях.

1. Йогата подобрява храносмилателната ви система. Има много храни, които подобряват храносмилателната ви система, но и упражненията в йогата имат същия успех. "В йогата движенията винаги са от дясно на ляво, като следват пътя на храносмилателната система", обяснява Йан Клучковски, основател на "Йога означава бизнес".

2. Намалява апетита. След тренировка, например във фитнеса, вие изпитвате невероятен глад. След йога, вашето тяло е отпуснато и отпочинало и не чувствате апетит.

3. Подобрява мозъчната функция. Сигурно сте чували, че упражненията подобряват функцията на мозъка. Това е така, защото при упражненията мозъка се уросява с повече кръв и работи по-добре. Йогата не се различава от другите упражнения и също подобрява мозъчната дейност.

4. Подобрява имунитета. Според проучване на организацията PLoS йогата засилва имунната система на клетъчно ниво и предотвратява появяването на редица заболявания.

5. Подобрява сексуалния живот. Времето, прекарано в йога може да увеличи времето, прекарано в леглото с любимия човек. Също така йогата подобрява вашата гъвкавост и така ще можете да изпробвате нови неща.

6. Подобрява вашата работа. Йогата помага на организма ви да се оттърси от стреса и подобрява мозъчната функция и за това може да се смята, че той подобрява и вашата дейност на работното място.

Прочетете още: Няколко причини да тренирате и през лятото.

Прочетете още: 6 базови упражнения, които трябва да правите.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април