Поза на седмицата: Lord of the Dance

Подобрете координацията, баланса и гъвкавостта си с тази асана
Поза на седмицата: Lord of the Dance

Сигурно вече сте разбрали, че много обичаме да танцуваме. Е, когато бяхме млади, разкършвахме снага доста по-често = ) Сега предпочитаме да се поклащаме в ритъм най-вече върху шалтето, в някоя, подходяща за тази цел, йога поза. А има ли по-чудесна асана от Натараджасана?!? Не без основание я наричат още "господарят на танца".

Няма да е грешка, ако веднага я свържете с движението "танцуващо куче", за което сме ви говорили тук. А основната прилика между двете упражнения все пак е, че предизвикват на двубой балансовите ви умения.

Но са трудни само при първото изпълнение. Обещаваме, че ако сте достатъчно концентрирани, ще може да заемате с лекота въпросните пози, както и да оставате в тях много повече от 5 вдишвания.

Да не говорим, че "танцът" върху постелката ще ви позволи да разтегнете хубавичко мускулите на гърба, раменете и бедрата. Освен това, ако сте редовни в практиката си, само за няколко седмици ще подобрите значително гъвкавостта и координацията си.

Значиии, без повече приказки, настройте честотите си на хатха. Ето така:

  • Заемете изправен стоеж. Поемете дълбоко въздух и пренесете тежестта на тялото на левия си крак. Издишайте. Междувременно, свийте в коляното десния и го изпънете назад, хващайки го за глезена със съответстващата ръка. Как се справяте? Добре. Продължаваме!

  • Сега протегнете лявата ръка пред вас и си изберете точка от пространството, върху която ще фокусирате погледа си.

  • Когато сте сигурни в равновесието си, изтласкайте крака максимално нагоре, като леко наклоните торса напред. Не свивайте обаче левия крак в коляното и дръжте гърдите изпъчени.

  • Останете в тази поза за около 5 вдишвания и се върнете в изходна позиция. Повторете с другия крак.

Е, това е! Започнете средата на седмицата с йога... Няма да съжалявате, обещаваме = )

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май