Поеми дъх дълбоко. Не бързай.

И ще възвърнеш жизнената си сила :)
Поеми дъх дълбоко. Не бързай.

Още отдавна ви казахме, че не сме просто дишащи създания. Ние сме фенове на дишането! И като такива прилагаме различни техники на любимото си занимание. Дишаме леко и дълбоко, за да си починем. Стараем се дори да дишаме като бебетата. Днес пък ще практикуваме дългото и спокойно дихание, което е изчезващ вид – особено в градска среда.

Ето как ще протече тренировката:

  • първо, заемете удобна седяща или лежаща поза, при която гърбът е изправен и въздушната струя преминава невъзпрепятствано

  • след това си дайте малко време, за да се отпуснете, дишайки по нормалния за вас начин. Не се опитвайте да спазвате какъвто и да било ритъм или темпо. Ще видите, че дъхът ви постепенно ще стане по-плавен и равномерен

  • а сега вдишайте и издишайте 5-6 пъти дълбоко през носа. Правете това бавно и контролирано.

  • вече е време да поемете бавно и дълбоко въздух през носа и да издишате постепенно и контролирано през устата. Бройката повторения отново е 5-6.

Колкото по-често практикувате бавното, дълбоко дишане, толкова повече ще се приближавате до правилното дишане. И не забравяйте: всеки дъх трябва да ви носи наслада и чувство за уравновесеност.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април