Пет съвета за начинаещи йогита

Митове и истини за йогата
Пет съвета за начинаещи йогита

Всички знаем колко е страшно да започнем да тренираме йога. Практиките на начинаещи са полезни и могат да мотивират всеки да започне да тренира. Но какво трябва да знаем преди да стъпим на постелката?

 

·      Йога не е религия

Поради произхода на йога, някои хора вярват, че тя е нещо като будистко учение. Не, в действителност йога не проповядва каквито и да било религиозни вярвания. Учи ни какви да бъдем не според това какво иска или казва светът, а според това какви сме вътре в себе си.

 

·      Отслабването не е задължително

Не очаквайте да имате тялото на преподавателката само след една практика. Истината е, че може да не свалите нито килограм. Но за сметка на това, редовните тренировки ще ви помогнат да стегнете всеки един мускул на тялото.

 

·      Никой не ви гледа

Важно е докато тренираме да се абстрахираме от мислите за това как изглеждаме за околния свят. Йогата е дълбока практика и в същността си отрича суетата. Насладете се на практиката и се опитайте да се абстрахирате от огледалата. Н яма значение как изглеждате отстрани, а как се чувствате.

 

·      Ако имате мускулна треска, правете йога

Ако сте тренирали с тежести или правили кардио, то разтягането е оптималното упражнение за мускулите.

 

·      Не преяждайте преди тренировка

Не е много разумно да оптитваме челна стойка на пълен корем. Хапвайте нещо леко като сурово барче, плодове или салата. След тренировка също е желателно да изчакате половин час преди да ядете.

ключови думи:
йога тренировка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април