Още две йога пози за плосък корем

Този път не са толкова лесни, ама ще се справите с тях, сигурни сме :)
Още две йога пози за плосък корем

Ако си мислите, че йога ще ви помогне да отслабнете, откажете се! Древната индийска практика не е спорт. Никога не е била и, въпреки усилията на американската фитнес индустрия, няма да се превърне в такъв...

Йога е начин на живот, философия, а понякога – дори изкуство :) Все пак, в практическата ѝ система има немалко чудесни движения, които притежават потенциал да подобрят силата, гъвкавостта и умението ви да пазите баланс.

В този ред на мисли, нека ви покажем още две асани, които бихте могли да ползвате, за да поработите върху коремната мускулатура. Бонусът е, че с тяхна помощ ще разтегнете хубавичко мускулите на гърба и гърдите и, при редовна практика, ще подобрите стойката си.

Готови ли сте? Тогава се превърнете в... 

1. Скакалец. На пръв поглед позата изглежда хипер лесна за реализация, ама хич не е така. 

За да я изпълните, ще ви се наложи да стегнете мускулите на пояса и на дупето, както и да сте максимално съсредоточени. Но ако я практикувате редовно, ще я заемате без проблем. И може би ще се приближите с една идея по-близо да целта си – стегнатия корем :)

Важно: не изпълнявайте скакалец при болка в кръста или в гърба.

2. Лък. Въпросното движение доста прилича на гореспоменатото, с разликата, че тук извиването на гръбнака е още по-амбициозно – с допълнително захващане за глезените. Внимавайте отново с кръста и с гърба. Ако сте начинаещи, първоначално правете позата само с единия крак.

inm.com

Е, стига ви толкова йога за корема ;) Не забравяйте да се погрижите и за душата си! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май