Освободете се от болките във врата

С 3 минути йога!
Освободете се от болките във врата

Страдате ли от болки във врата?

Истината е, че не сте единствените, тъй като процентът на страдащите с всяка изминала година се увеличава без значение от пол и възраст. Причините за възникването на болките във врата са най-различни, но сред най-честите са липсата на достатъчно движение, часове в една и съща поза на работното бюро в службата, неудобна възглавница и твърде меко легло, но също така съществуват и наследствени фактори, които не са за пренебрегване.

Болката в шията може да бъде и симптом за възникването на сериозно заболяване, каквото е шийната остеохондроза. Наличието на остеохондроза и остеоартроза на гръбначния отдел в редица случаи е и причина за източника на болка в междугръбначните стави и дискове, сухожилията на гръбнака и мускулите на гърба. Силната болка във врата и ръката може да бъде предизвикана от шийна остеохондроза - последствие от травма на шийния гръбначен отдел.

Но преди да мислим за най-лошото ви предлагам 3 минутна гимнастика с Adriene, която ще ви помогне да поддържате в добро състояние мускулатурата на врата и значително да облекчите състоянието на болка. В случай, че болките ви се засилят - не се колебайте да потърсите специализиран лекарски съвет. Навремените изследвания могат да ви спестят множество главоболия и неразположения за в бъдеще.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май