Нова поза? Супер!

Или как да скочим на шалтето без страх
Нова поза? Супер!

Да, ама, не. Трябва да ви призная, че винаги пристъпвам с известна неувереност на шалтето, когато ми предстои да практикувам нова асана.

Мога да го сравня с шофиране по непознат маршрут. Или в тъмното. Тогава самочувствието ми зад волана е с 50 километра по-ниско ;)

Предполагам, че понякога и вие се чувствате по този начин, нали? А тъй като искрено много искам да ви избавя от странно-объркващи усещания, ще побързам да споделя с вас част от личния си опит като... абсолютен новак в йога.

Мислете като начинаещ

Много е удобно и върши чудесна работа в първите срещи с йога. Защото това мислене е свързано с едно крайно освободено и неангажиращо отношение към практиката – без очаквания, без притеснения, без емоции. Така че използвайте го!

Просто скочете на шалтето по чорапки и се опитайте да изпълните това, което ви показват.

Да ви кажа честно, често ми се иска да съм с подобно съзнание не само в залата, но като цяло, в живота. Защото то върши страхотна работа при някои крайно заплетени житейски дилеми ;)

Споко! Винаги има алтернатива

inm.comСтранно или не, понякога просто не мога да изпълня някои от балансиращите пози, които иначе страшно обичам. Ужас! Тогава обаче прибягвам към най-добрата йога алтернатива – заставам в детска поза. За малко.

Защото няма по-добър начин за преминаване от напрегнатия работен ден към редовната сесия, повярвайте.

Оставете останалите трениращи да балансират, а вие позволете на тялото си да се адаптира към новата реалност, в която го поставяте. Две-три минути ще ви стигнат, за да се фокусирате успешно, сигурна съм.

Някои падания могат да бъдат хубави :) 

Особено тези, които се случват под зоркия поглед на инструктора. Защото последният никога няма да позволи да се нараните, а ще ви покаже как да разширите границите на тялото си, без произшествия.

Изводът е, че не трябва да се страхувате от новите асани. Те са прекрасен начин да прогресирате в практиката и да потъвате все по-дълбоко в нея :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май