Мяо Конг - лечителят от Малайзия

Лекува с кристали, практикува минг чи йога и пречиства пространства
Мяо Конг - лечителят от Малайзия

Най-важното

На 23 и 24 юни (събота и неделя) Мяо Конг ще проведе двудневен семинар в комплекс Царско Село (София), където ще обясни голяма част от методите на минг чи и кристалотерапията. Повече информация за събитието може да получите тук

Честно да ви кажа, нямам много вяра на лекарите в България. Причините са лични и съм далече от мисълта да ви занимавам с тях. И въпреки че не съм и най-големият фен на алтернативната медицина, смятам, че понякога тя е по-добрият вариант за лечение на определени заболявания.

Та, в духа на днешните ми размисли и страсти, днес възнамерявам да ви срещна с един истински лечител от Малайзия. Неговото име е Мяо Конг и в момента е в България, където води едномесечен курс по минг чи йога и кристалотерапия.

В специално интервю за Fitwell.bg той сподели с нас какви са методите му за лечение. И ни посочи няколко начина, по които бихме могли да постигнем щастие, хармония и здраве. Ако сте любопитни да се запознаете с него, може да се потопите в следващите редове ;)

Кой е Мяо Конг? Разкажете ни повече за себе си?

Живея в Малайзия, а това е второто ми посещение в България. Срещата ми с гуру Йоги Тан ме насочи към енергийната медицина и минг чи йогата. Практикувам близо 15 години и, освен това, съм преподавател в Университета по енергийна медицина в Малайзия (Нусантара Кристална Лечебна Академия), както и член на комитета на Асоциацията на енергийните лечители (МЕМА). Основните методи за лечение, които използвам, са кристалотерапия и пречистване на пространства.

Боледуват ли хората в Малайзия и от какво най-често?

Нарушеният баланс между тялото, духа и ума води до неправилен начин на живот и се превръща в причина за появата на различни заболявания. В наши дни хората са подложени на сериозен стрес както на работното място, така и в домашна обстановка. Този стрес оказва влияние върху здравословното им състояние. Жителите на Малайзия, разбира се, не правят изключение.

В какво точно се състои практиката минг чи?

Практикуването на минг чи йога може да бъде разделено на няколко етапа:

  • Първият включва установяване и осъзнаване на личното енергийно поле, както и на защитното енергийно поле в околната среда. Това се постига чрез изпълняването на мантри и различни техники за визуализация.
  • Вторият етап се състои от леки физически упражнения, които подобряват придвижването на енергия в тялото. 
  • Биоенергийният танц е друг основен момент при практикуване на минг чи йога. Включващ различни движения и смях, той подобрява функционирането на нервната система. 
  • Освен това, практикуващите усвояват нови и различни техники за медитация.

Как един кристал може да ни покаже кои сме и да ни помогне да достигнем до същността си? А по какъв точно начин лекуват камъните?

Кристалите имат устойчива атомна структура, която съхранява и преобразува енергия с помощта на естествената си вибрационна честотност. Именно тези техни специфични свойства помагат на хората в пречистването и постигането на емоционално, физическо, ментално и духовно равновесие.

Енергията на кристалите може да бъде използвана посредством различни техники. Тези особени камъни могат да послужат за пречистване и регулиране на неуловимата жизнена енергия на тялото, представена чрез аурата, чакрите и меридианите. 

inm.com

Ще ни запознаете ли с т. нар. лечебен метод скрабинг, който прилагате? С каква идея се прави той, всъщност?

Скрабингът представлява премахване на част от роговия епидермален слой (мъртвия епидермис) с помощта на специален уред. Процедурата подобрява както дихателната функция на кожата, така и дейността на мастните и потните жлези. Положителните резултати са налице още след приключване на манипулацията.

На първо място, методът води до разширяване на порите на кожата, освобождаване на енергийни блокажи по меридианите, лечение на натъртвания и облекчаване на болки от вътрешни възпаления. На второ място, скрабингът подобрява функциите на капилярите и малките артерии. Това води до подобрено кръвообращение, тъй като процедурата оказва положително влияние върху пропускливостта на стените на кръвоносните съдове.

В допълнение, манипулацията подобрява усвояването на хранителни вещества и улеснява връзките между меридианите, акупунктурните точки и съответстващите им органи. Не трябва да се пренебрегва и фактът, че лекият физически натиск често води до загряване и спукване на уголемените капиляри.

Добре е да се знае, че разрушените стени на кръвните клетки могат да предизвикват зачервяване и дори леко посиняване на определени места по кожата. Това обаче е съвсем нормално и не бива да ви притеснява. Като резултат, в тялото се освобождават амини, които стимулират функционирането на органите и повишават имунитета.

Не на последно място, трябва да спомена, че скрабингът оказва благоприятно влияние и върху нервната система. Тъй като третирането на кожата въздейства върху рецепторите, централната нервна система трябва да намери баланса между основните си две функции – възбуда и задържане. Именно този процес подобрява естествения неврологичен контрол.

Като цяло, процедурата се характеризира с удобство, безопасност и незабавни резултати.

Има ли нужда западният човек да усвои минг чи йога и методите на кристалотерапията? И по какъв начин те могат да променят живота му?

В случая, думата "нужда" не е съвсем подходяща. Практикуването на този тип йога е добър начин да променим живота си, като следваме една цялостна философия, свързана с идеята за безусловна любов. Минг чи променя човешкия светоглед. Животът често ни поднася неволи и страдания, както на физическо, така и на психическо ниво. Именно философията на безусловната любов е тази, която може да ни донесе здраве, хармония и просветление.

inm.com

Има ли все пак лесен начин за постигане на хармония и вътрешна удовлетвореност?

Човек трябва да бъде щастлив и изпълнен с любов, независимо от ситуацията, в която се намира. Ключът към хармонията е духовното издигане над злободневните неволи.

Какво ще пожелаете на читателите ни?

Бягайте от страданието и не позволявайте проблемите да ви сломяват. Бъдете щастливи, намерете хармонията в себе си и раздавайте любов, без да очаквате нещо в замяна.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май