Легенди в йога

Които биха били хубави, ако бяха истина
Легенди в йога

През последните години древната индийска практика се намести успешно в ежедневието на западния човек. Факт. Това се случи най-вече благодарение на всички нейни адаптирани версии, които продължават да се появяват в клубовете по света и у нас: пауър йога, йогилатес и т.н.

Но въпреки своята неоспорима популярност, практиката е все още твърде непозната за повечето ентусиасти. И, логично, около нея гравитират един милион митове и неверни схващания. Няколко от тях обаче ще се опитаме да опровергаем след ред разстояние. Ето тези:

С йога се отслабва

Ок. Някои разновидности, като бикрам, например, се практикуват в добре затоплена стая и причиняват силно и обилно потене. Много е вероятно след подобна гореща сесия наистина да свалите един-два килограма.

Но това е тегло, което ще си възвърнете много бързо след тренировката (с няколко чаши вода).

Истината все пак е, че йога не ви помага да отслабвате, колкото и да ви се иска да е така. За това е добре да я комбинирате с кардио сесия, например, в случай, че гоните сериозни спортни резултати. Но тя може да подобри значително тонуса ви и даже да допринесе за мускулен растеж.

С йога - по-добри в леглото?!

Да, редовната практика със сигурност ще ви направи по-гъвкави. Но какво от това? Както знаете, добрият секс не се свежда само до експериментиране със странни пози в спалнята. Всъщност, има много други неща, които предопределят успеха на интимното ви преживяване :) Но йога няма да ви разкаже за тях. Нещо повече: тук може да видите какво е нейното отношение към секса.

Йога е само за духа

Ами, не е точно така. Вярно е, че много стилове представляват изцяло медитативни практики, които ви учат как да постигате релаксация на най-високи равнища. Обаче, други са си едно прилично фитнес предизвикателство, което обещава да ви измори доста. И даже след него да имате мускулна треска.

Очаквайте продължение...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май