Как да се измъкнем от йога?

Без да пречим на другите
Как да се измъкнем от йога?

Внимание! Този материал няма за цел да ви откаже от йога :) Не бихме ви посъветвали да направите подобна грешка. Защото йога е здраве. Почивка. Прекрасна възможност да напуснете измореното си тялото... временно и резултатно.

Не, не се отказвайте от асаните, колкото и да са трудни. Защото всъщност не са. С времето ще разберете, че тялото може много повече от това да застава в поза "куче с муцуната надолу".

Въпросният материал е чисто практически и има за цел да ви покаже как да напускате йога клас в случай на нужда – например, при неотложно ходене до тоалетната. Защо понякога се случва, особено ако сте прекалили с хидратацията преди и по време на сесия.

Основната ви задача е да се изнижете незабелязано, без да смущавате медитативния процес на останалите в групата.

Познавайки биологическите си нужди, вероятно е най-добре още в началото на урока да заемете стратегическа позиция, близо до изхода.

Така няма да се наложи да профучите през редица от хора, застанали в поза "дърво". Знаете ли колко лесно може да разлюлеете клоните на трениращите, закривайки дори за секунда опорната точка, в която последните са се съсредоточили? Много лесно, наистина.

С две думи: изберете подходящия момент за евакуация. Той, разбира се, е доста невъзможен за дефиниране, тъй като всеки човек се разсейва по различен начин и от различни неща.

Все пак не ви съветваме да прекъсвате изпълняването на балансовите асани – подло е и няма да доведе до нищо хубаво. Изтеглете се деликатно по време на шавасана – или т. нар. поза мъртвец. Предполага се, че по време на нея всички би трябвало да са умъртвили телата си, така че едва ли ще усетят полъх на вятър при преминаването ви.

Бъдете тихи и деликатни – не влачете шалтето по земята. Просто го преместете на място, на което да не пречи.

В крайна сметка винаги може да ви се случи да напуснете йога класа. Въпросът е да го направите с максимално внимание и грижа към практиката на останалите. И това важи със същата сила за всеки друг клас, от който бягате :))

Всеки има право да тренира на спокойствие, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май