Йогата ви прави по-щастливи

Пътят към отличното здраве преминава през йога постелката
Йогата ви прави по-щастливи

Съществуват повече от категорични доказателства, че йогата е полезна за вашето психическо и физическо здраве.

Според последно проучване публикувано в Holistic Nursing дори се смята, че пътят към по-щастлив и пълноценен живот преминава през йога постелката.

С две думи, колкото повече йога практикувате, толкова по-добре ще се чувствате в забързания свят, в който живеем.

Йога е в състояние да възпитава търпение, постоянство и постигане на вътрешна хармония подрастващите деца и в същото време да освобождава от съмнения, склонност към депресия възрастните и да намалява чувствително нивото на стреса живеещите на бързи обороти.

1622464Thinkstock/Guliver

Специалистите са на мнение, че дори само 2 часа йога седмично е достатъчно да подобрите значително сексуалния си живот според едно друго проучване проведено от Международното общество по сексуално здраве.

Редица йога инструктори, дори твърдят, че благодарение на нормализирането на хормоналния баланс в тялото и намаляването на нивото на стрес – значително се покачва либидото, което е особено важно както за дамите, така и за мъжете.

Дори не е нужно всеки ден да практикувате йога, но почувствате ли се стресирани, раздразнени и уморени от заобикалящата ви действителност не се колебайте да се отдадете на тази освобождаваща практика само в рамките на 10 минути, защото след тях ще се почувствате обновени.

Освен всичко друго, специалистите са на мнение, че хората практикуващи йога по-лесно се изправят пред житейските трудности, благодарение на вече възпитаното отношение към дишането, приемането и разбирането на вселенските закони.

Ето още как ви влияе йогата:

1. Подобрява самосъзнанието

Една от най-позитивните страни на йога е, че има цялостно въздействие върху начина, по който започваме да приемаме себе си като едно цяло – дух и тяло. Учи ни да разбираме, чувстваме и коригираме себе си, така че да обикнем крайния резултат. С приемането на собствените си несъвършенства, започваме по-лесно да приемате хората и света около нас.

2. Готов си да кажеш на глас ”Съжалявам”
Йога ни учи да погледнем навътре към себе си и ни напомня, че единственият начин да постигнем вътрешна хармония и да кажем открито ”Съжалявам”, тогава когато сме допуснали грешка, вместо да продължим упорито да повтаряме нещо, в което вече не вярваме така силно.

3. Кара те да бъдеш съпричастен
Съпричастността е въпрос на сила, благодарност, любов и умение да споделяш миговете с най-близките до себе си хора. Когато човек се научи да се отнася с разбиране и уважение към собствените си потребности, то на него/ нея им е много по-лесно да изработят съпричастност към заобикалящите ги.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април