Йога ретрит у дома

За ангажирани мами
Йога ретрит у дома
inm

Ретритът (от англ. ез. - "retreat”) представлява групово духовно учение, което обикновено се провежда в отдалечени и усамотени места – на живописни острови, в планината и т. н.

По време на него клиентите усвояват различни дихателни и медитативни практики, включително и разнообразни асани.

Лошото е, че ретритите са доста скъпо изживяване. Освен това, повечето от тях са със сериозна продължителност – минимум седмица-две. А не всеки човек може да отдели толкова свободно време за духовно самоусъвършенстване.

Да вземем за пример майките. Мда, графикът им е повече от натоварен. Но, скъпи мами, не се отчайвайте! Вие също може да си организирате духовно учение. Вкъщи.

693005inmЕто как: 

  • Редовно практикувайте тази кратка, но адски ефективна медитация. Тя ще ви помага да се отърсвате от стреса и да приемате предизвикателствата на майчинството със смело сърце и бистър ум.
  • Включете хлапето си в йога заниманията. Ето така.
  • В ретритите няма телевизор, да знаете ;) Затова пък те предлагат перфектни условия за четене. Е, използвайте свободните минути вкъщи, за да разлиствате някоя хубава и ценна книга (четивото може да засяга и различна от йога тематика). Поне временно забравете за компютъра и за всички останали технологии в дома. Починете си от тях. 
  • И накрая: важно е ретритът ви да бъде автентичен и да има нужната атмосфера. Осигурете си я... така

Е, виждате ли? И вие може да си спретнете духовно учение, никак не е трудно :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май