Йога навсякъде

Ама буквално!
Йога навсякъде

Днес едва ли ще успеете да се доберете до фитнес залата, за да се посветите на заниманията си по йога? Няма проблем. Свободните сте да тренирате у дома.

Нещо повече, един истински последовател на древното индийско учение, каквито предполагаме, че сте, би могъл да практикува и в... парка, на открито, например:

На автобусната спирка също:

В метрото, разбира се:

А защо не и върху билярдната маса?

Поредицата от клипове, която ви показахме, е част от любопитната видео рубрика "Йога навсякъде", дело на онлайн изданието Shape.

Изглежда въпросните материали имат за цел да покажат, че хората не се нуждаят от специална среда, за да се посвещават на практиката си. И, че йога е вътре във всеки един от нас. Което означава, че можем (и трябва) да се докосваме до нея винаги, когато почувстваме нужда от това, без значение къде се намираме...

Да ви кажем честно обаче, ние не можем да се съгласим напълно с подобна идея. Истината е, че спирката на градския транспорт определено не е най-подходящото място за изпълняване на стойка на глава :)

Освен това, медитативните техники (и не само) изискват сериозна доза концентрация. Добре е да се правят на тихо и уединено място. Някъде, където човек може да остане сам с мислите и емоциите си... И да се научи да ги контролира.

Все пак видеата са наистина интересни и вдъхновяващи, няма спор. Искрено се надяваме да са ви подействали толкова инспириращо, колкото и на нас.

А понеже темата е любопитна, защо да ни ви попитаме: кое е най-необичайното място, на което сте практикували самите вие? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май