Йога на борда

Идеална през горещото време
Йога на борда

Мислите си, че да изпълнявате асани в ужасно затоплена стая (т. нар. бикрам йога) е трудно? Значи скоро (или по-вероятно – никога) не сте практикували хатха върху сърф дъска. Ами, ние също не сме, но ни се стори забавно и решихме да го споделим с вас. 

Не се подценявайте: въпросната практика представлява истинско предизвикателство дори и за тези, които от години се занимават с древното учение.

Урокът за начинаещи, логично, започва с упражнения за баланс... на брега. А вместо шалте, трениращият е доброволно принуден да ползва сърф дъска.

Целта е всеки да подсигури чувството си за равновесие и да убеди последното да не му изневерява по време на същинската тренировка.

Когато "сухата" сесия приключи, започва истинската забава във водата. Пред групата има инструктор, който бавно показва различни пози: куче с муцуната надолу, танцуващо куче и даже... челна стойка.

Мисията на всеки е да остане сух до края. И, както може да се досетите, след няколко минути всички са прилично мокри. Но какво значение има – нали е почти лято!

Освен това, независимо дали се е озовал във водата (няколко пъти), трениращият може да се качи отново на дъската и да опита да изпълни асаната отново.

Като оставим настрана веселието, сърф йогата е чудесен начин да усъвършенствате координацията си. Да станете по-уверени в себе си и в пространственото си позициониране. И на последно място: няма нищо по-хубаво от физическата дейност на открито...

Е, кажете ни: вие бихте ли скочили на дъската?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май