Йога на батут

Скок-подскок в различни асани
Йога на батут

Йога на батут е съвсем прясна фитнес активност, която обаче вече има не малко фенове отвъд Океана. Провежда се като част от редовната програма в луксозно студио в Ню Йорк, но кой знае... Може скоро да я видим и у нас. 

Какво представлява?

Става въпрос за тренировка, комбинираща различни техники и движения от Кундалини йога + пилатес, които се изпълняват върху... батут. Ха! Сещате се, че тук добре развитите умения да се пази равновесие вършат много полезна работа :) Защото едно погрешно движение и, хоп!, можеш да се озовеш на земята!

922962Shen Tao Studio

Така, де. Очевидно класът е по-подходящ за хора, които имат няколко години стаж върху фитнес шалтето. Но, разбира се, е отлично адаптиран и за абсолютно начинаещи в йога практиката.

922960Shen Tao Studio

Създателите на програмата твърдят, че тя е изключително забавна и интересна. В същото време, развива в по-голяма степен способността да се пази баланс и гъвкавостта. Дали е така... не знам. Но ми става адски смешно, когато си представя, например, Б.К.С Айенгар да подскача на батут :)

Ей, такива работи. Както виждате, продължават да се появяват все по-интересни разновидности на йога. А докато чакаме следващата, дайте да се видим във фейсбук, за да си поговорим по темата дружно, а?   

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април