Йога завладява мъжете

Или поне ще се опита да го направи ;)
Йога завладява мъжете

Нека си го признаем: древната индийска практика вече хич не е древна. Даже е много съвременна. Даже е хипер актуална напоследък, а тенденцията в световен мащаб е тя да става още по-актуална през следващите години.

Хората, замесени в йога "индустрията" обаче, очакват и още нещо да се случи, а именно - системата да се сдобие с повече фенове от мъжки пол, защото засега те съвсем не са много.

Така да се каже, днес на мачовците се гледа като на печеливш пазар, който тепърва се очаква да бъде развит.

Не е случайно, че съвсем скоро в САЩ стартира нов бранд, който продава йога екипировка САМО за мъже. Компанията се казва YogaJack и предлага основно шалтета – по-дебели и по-устойчиви постелки, нерозови :) Миналата година пък се появи брога или т. нар. йога за пичове, за която ви разказах в ей този материал.

Та, може би е въпрос на време всичко това да накара силния пол да погледне на практиката с повече доверие и оптимизъм. А може би... не.

828960foter

Честно казано, самата аз много бих се радвала, ако повече мъже ценят любимото ми занимание. В същото време, бих била щастлива, ако повече дами правят упражнения с тежести или се набират, например.

Но, както се казва, това не зависи от мен ;)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май