Йога за дами на високи токчета

Една американска инструкторка помага на жените, които се движат на "кокили"
Йога за дами на високи токчета

Мили момичета, хайде, да си го признаем: ходенето на обувки с високи токчета въобще не е лека задача. Тези от нас, които решават да го практикуват редовно, рано или късно, усещат върху краката си последиците от мъчението на кокилите.

Точно така. Ходила, "изправяни" пред въпросното предизвикателство, се нуждаят от специална грижа, за да се чувстват добре и да не страдат болезнено.

Именно такава грижа бихте получили в интересния клас на американската йога преподавателка Ямуна Зейк.

Самата Зейк, която е на 59 години, много обича да се вдига на високо и за нищо на света не би се отказала от тази своя си страст. Давайки си сметка, че не може да обръща гръб на здравето си обаче, преди време белокосата мацка създава комплекс от упражнения, с които да поддържа в тип-топ форма стъпалата си и да ги предпазва от щети. Впоследствие решава да покаже и на други дами как стават работите и стартира специален клас.

Практиката ѝ, към която напоследък има все по-голям интерес, включва разнообразни упражнения за краката, които се осъществяват с помощни приспособления като топки, сфери и други. Всяко занимание започва с лека загрявка и с полезна информация за това как трябва да се балансира и ходи на обувки с високи токчета.

1141823Yamuna Zake/Facebook

Ако сте любопитни, надникнете в следващото видео, за да разберете за какво иде реч:

Е, жалко или не, ние тук няма как да посетим часа на Ямуна. Не ни остава друго, освен сами да се грижим за себе си. Препоръчително е да масажираме ходилата си редовно: става и с обикновени тенис топки. Бихме могли да правим от време на време и компромис с мадамската си същност и да слагаме по-ниските обувки.

Какво ще кажете, а?  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април