Йога вдъхновение: Айда Хърбърт

Една изумителна канадка :)
Йога вдъхновение: Айда Хърбърт

Баба Айда е върхът! Достолепната дама е на 96 години, а все още преподава йога и вдъхновява другите да го правят.

Не е случайно, че в началото на есента госпожа Хърбърт бе провъзгласена за "Най-възрастния преподавател по йога в света" и вписана в Рекордите на Гинес. Преди нея, въпросното отличие носеше атрактивната Тао Порчън-Линч, за която ви разказахме наскоро.

Що се отнася до Айда, тя е родена в Торонто, Канада. Започва да се занимава с йога, когато е на 50 години, и бързо разбира, че това е нейното занимание. Канадката предава знанията си на другите вече в продължение на 30 години и, както изглежда, няма намерение да се отказва :)

О, да! Айда е абсолютен ентусиаст. Всяка сутрин става в 5:30 часа, за да изпълнява любимите си упражнения и често може да бъде видяна да практикува на открито – в парка на малкото канадско селище, в което живее в момента. Облечена само по прилепнало по тялото боди и чорапогащник, дамата представлява наистина интересна гледка. В различни интервюта признава, че, докато прави йога, се успокоява и забравя за всичко - за проблемите, за грижите и за света около нея. 

745236Fitwell.bg (колаж)

Днес готината баба помага на други хора да намират мир и вътрешно спокойствие. В класовете ѝ идват предимно жени – на възраст от 50 до 80 години. Всички твърдят за Айда, че е наистина невероятна личност, която успява да предаде не само знанията, но и оптимизма си на останалите.

Винаги усмихната до уши, пряма и разбираща, госпожа Хърбърт продължава по пътя си по йога с отворено сърце.

Браво! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май