Изпуснах газ по време на йога клас

Правила за превенция и план за действие в случай на авария
Изпуснах газ по време на йога клас

Независимо че йога е едно от най-деликатните и тихи занимания, тя може да провокира някои събития, които не са съвсем обществено приемливи. Срамът е огромен, а реакциите, които ви хрумват, са безброй, но нито една от тях не изглежда подходяща в този момент.1143670

Дали всички са чули? Само аз ли надушвам миризмата? Да се направя ли, че нищо не се е случило? Да се извиня ли? Една хитроумна шега би ли била по-уместна реакция?

Според Нанси Елкс, която е сертифициран йога инструктор в Ню Йорк, най-добре е да го оставите без последствия: "Неписано правило в йога е, че когато се изпуснеш, не трябва да правиш абсолютно нищо. Практиката е свързана с много разтягащи и притискащи движения, затова се случва на всеки и е повече от естествено".1143667

Учителката споделя опита си от сутрешните сесии, когато масовите "експлозии" навеждат на мисли за Новогодишната нощ, но всички се държат напълно нормално и успешно игнорират залповете около себе си.

Добре, де, ама точно в моя йога клас само аз попръдвам!

Добре, де, ама имайте предвид, че най-вероятно мислите по този начин, защото сте жертва на ефекта на прожектора. Става дума за особеност на мозъка ви, която ви кара да обръщате доста повече внимание на поведението и външния си вид, отколкото другите го правят.

Мисълта за това, че всички очи и уши са вперени във вас може да е блазнеща, но рядко е реалистична. Всъщност, истината е, че няма човек, който да не страда от ефекта на прожектора, затова всеки си въобразява, че само той се излага в момент, когато може би абсолютно всички го правят.

Ето, че за първи път в живота ви осъзнаването, че не сте чак толкова уникални е облекчаващо.

Добре, де, ама аз наистина искам да направя нещо по въпроса с пръдните!

Щом е добре, нека бъде добре. Най-доброто решение за вас в такъв случай е превенцията. Пози като паванамуктасана, известна още като пръдливата асана, изпълнени преди занятието, могат да ви помогнат да освободите напрежението в аванс.

В краен случай, ако дори и това не помогне, винаги можете да хвърлите вината върху близкостоящ йогин или пък на кучето си, ако класът позволява неговото присъствие.1143668

ключови думи:
газ изпускане йога

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април