И йогините правят Harlem Shake

И то какъв!
И йогините правят Harlem Shake

Хващам се на бас, че феноменът Harlem Shake е превзел и вашето спокойно ежедневие. А ако не е, със сигурност ще го направи, имайте ми думата :) Рано или късно.

Смята се, че всичко започва в края на януари (тази година), когато в интернет се появява едно смахнато клипче – ей това. В аматьорското видео група костюмирани откачалки танцуват нерегламентирано под звуците на едноименното парче на електронния изпълнител Baauer.

Малко след това YouTube буквално е наводнен от Harlem-шейкове, а от ден на ден те стават все повече и повече. Ние също си направихме щуро клипче, вижте:

Наскоро пък открих, че има и "йога-шейкове". Да, бе, сериозно! Даже ще побързам да споделя с вас два от тях:

Мога да се опитам да ги анализирам така: макар че целта на индийската практика е да ни успокоява и уравновесява, ние все пак имаме нужда да сме щури от време на време ;)

Harlem Shake на фитнес шалтето напомня и друго – йога не трябва да се възприема като отшелничество, начин да се затвориш в себе си, да се чувстваш различен и неповторим. Практиката ни приобщава към другите, учи ни на приемане, помага ни в общуването. Свързва ни със света, който ни заобикаля... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май