Зависими от йога 2

Разберете дали сте такива...
Зависими от йога 2
inm

Знаете ли каква е истината? Ще ви кажа. Йога не е практика, която може да се усвои само за няколко месеца. Нито пък за няколко години. Тя се учи цял живот. Постоянство, усилено четене, пълна отдаденост – всичко това и много други неща са необходими на човек, за да се превърне в ИСТИНСКИ йогин.

Е, на някои хора не им пречи да се смятат за такива, без да са направили каквото и да е било. Обратно, има личности, които дотолкова се вманиачават в заниманията си, че чак изпадат в крайности :)

Например:

- Почти всеки ден посещават класа по йога. Нещо повече, държат да постелят шалтето си на точно определено място. Ако някой е заел запазеното им от Вселената кътче, са готови дори да стигнат до скандал, за да си го върнат.

 - Редовно си купуват специални дрехи и аксесоари за тренировка – вярват, че от това зависи прогресът им в практиката. Ако случайно забравят да сложат любимия си амулет, например, направо се побъркат от яд и твърдят, че този пропуск е виновен за неуспешното им представяне в сесията.

787738inm- Ако, по една или друга причина, са възпрепятствани да се посветят на любимото си занимание, изпадат в депресия и всичко останало изгубва смисъл и значение.

- Биха дали всичките си спестявания, за да отидат на йога ретрит. А след като се върнат, не ще спрат да занимават другите с истории за своето незабравимо духовно приключение... 

Спирам тук, за да ви поканя в ей този материал, където ще прочетете за останалите сигнали, които издават "йога зависимостта".

Извън кръга на шегата, приемете този съвет от мен: не се пристрастявайте към която и да е било практика. Защото това би означавало да изгубите свободата си, което едва ли ще ви хареса. В същото време, основната цел на йога е да ви ОСВОБОДИ. От страховете и предразсъдъците ви. От лошите намерения. От задръжките. И от много други неща, за които ще разберете, ако ѝ се отдадете с цялото си сърце.

Опитайте!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май