5 йога пози подходящи за работното ви място

Премахнете болките в гърба и врата!
5 йога пози подходящи за работното ви място

Лесни за изпълнение и с бърз ефект. Ще ви отнемат максимум 10 минути, а облекчението на схванатият врат и болките в гърба ще изчезнат. Приковани по цял ден на компютъра, дори и най-удобния стол на света не може да осигури комфорта, от който се нуждае тялото ви.

Предлагам ви комплекс от 5 упражнения, които лесно можете да изпълнявате пред компютъра на работното си място.

1. Поза везна

Както стоите на стола си поставете ръцете от двете му страни в близост до бедрата. Вдишайте и притеснете ръцете си към стола, като повдигнете дупето и краката си, така че цялата тежест да падне изцяло върху ръцете. Задръжте 10-15 секунди. След това спуснете краката и задните си части и издишайте.

2. Изпъване, удължаване на гръбначния стълб

Вдишвайки бавно, вдигнете ръцете отстрани на тялото. Сключете пръстите така че показалците да се допират един към друг. Протегнете се до толкова, до колкото можете. Задръжте лактите изпънати, а бицепсите да се докосват до ушите. Необходимо е да усещате корема си стегнат. Наклонете се наляво и надясно – като задържате тази позиция за 5-8 дълбоки вдишвания.

3. Усукване наляво и надясно

Задръжте ръцете си до тялото. Вдишайте и издишвайки се завъртете наляво, като се придържате към задната страна на стола. Задръжте в тази позиция от 5-8 дълбоки вдишвания. След което се върнете към изходната позиция и повторете същото надясно.

4. Кравешко лице с ръце

Вдишайте и изпънете дясната ръка на дясно. Завъртете ръката си вътрешно, като първо палеца ви сочи към пода, а след това ръката свиете в свивката и я поставите зад гърба си. Дланта ви трябва да е насочена към тавана. Вдишайте и изпънете лявата си ръка, завъртете дланта си нагоре и с още едно вдишване изпънете ръката си нагоре към тавана, като обърнете дланта си. След това издишайте, свийте лакътя си и протегнете ръката си надолу, за да достигнете до дясната си ръка. Ако можете хванете пръстите на дясната си ръка. Повдигнете левия си лакът към тавана и придвижете десния лакът надолу. Стегнете гърба си и издишайте. Направете от 3-5 дълбоки вдишвания и сменете ръцете!

5. Глезен до коляно

Поставете левия си крак върху дясното ви коляно. Поемете дълбоко въздух, изправете гърба и  наведете тялото си напред, за да постигнете максимално разтягане на тялото. Направете от 5 до 8 вдишвания и сменете страна.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април