3 чудесни йога пози за работещите пред компютър

Асаните ще разтегнат важни мускулни групи и ще облекчат схващанията
3 чудесни йога пози за работещите пред компютър

Хей, офис-събратя от всички страни, обединявайте се! Защото днес възнамеряваме да ви покажем три йога пози, които, ако изпълнявате редовно, ще ви накарат да се чувствате като свободни хора :) 

Няма да ви убеждаваме, че седенето продължително време е нездравословно, усетили сте го вече. Но, разбира се, важно е да не губите мотивацията си да се справите с последиците от него. Така че мотивирайте се и се пригответе за реализацията на следващите асани. 

Добрата новина е, че няма да ви е необходима специална фитнес екипировка, нито дори шалте, за да ги реализирате. Готови ли сте?

- Най-напред, застанете пред стабилна стена и сложете ръцете си, свити в лактите, върху нея. Постепенно започнете да изпъвате ръцете и да се отдалечавате от стената, докато торсът ви не образува прав ъгъл с долната част на тялото, както е показано на снимката. Не позволявайте на дланите си да се плъзгат надолу и силно ги натискайте в опората. Пренесете тежестта върху краката и не правете чупки в гърба. Останете в тази позиция за няколко вдишвания и издишвания, после свийте ръцете и се придвижете обратно към стената. О, да! Това е своеобразна модификация на т. нар. поза куче с муцуната надолу.

- А сега ще ви помолим да се превърнете във фламинго. Ето как: стойте си до стената с леко допрени в нея ляв крак и ръка. Свийте десния крак в коляното и го хванете със съответстващата ръка зад вас. Останете в позицията и дишайте нормално и дълбоко. Щом сте сигурни, че сте намерили балансовата си точка, отлепете лявата ръка от стената и я изпънете над главата. Дишайте. Когато смятате за редно, върнете се в изходна позиция и повторете същото и на другата страна.

И най-накрая идва ред на любимата ни асана – дърво. Тя е също толкова забавна, но наистина полезна и ефективна.

Всички описани движения ще ви помогнат хубавичко да разтегнете мускулите на цялото тяло и да се отървете от схващанията в гърба, раменете и дори в краката. 

Струва ни се, че след тази мини сесия ще се почувствате много по-добре. А ако имате време, елате да си поговорим надълго и нашироко за здравословните навици в офиса, че темата е не само любопитна, но и важна. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април