3-минутна сесия по йога. В леглото

Започнете деня си с тези упражнения, ще ви харесат
3-минутна сесия по йога. В леглото

Добро утро, фитуелчета :) Спахте ли добре, а? Надяваме се, че нищо не е успяло да смути съня ви и, че сега се усещате отпочинали и готови за действие. Ако пък искате да се почувствате още по-добре, реализирайте следващата кратка сесия по йога, още докато сте в леглото.

Мъничкият комплекс, който взехме назаем от колегите от любимия ни блог Free People Blog, е изключително събуждащ и приятен, никак не се съмнявайте.

Та, започваме, нали?

1. Седнете на меките завивки  и съберете ходилата така, че краката ви да се разтворят широко настрани и коленете ви да се приближат колкото е възможно към леглото (колкото, толкова, не се мъчете). Изправете гърба и обхванете с длани пръстите на стъпалата си. Дишайте дълбоко и спокойно в продължение на 30 секунди или минута.

1153164FreePeopleBlog

2. Сега контролирано осъществете следното кръстосване на краката:

1153170FreePeopleBlog

1153167FreePeopleBlog

1153165FreePeopleBlog

1153166FreePeopleBlog

*Може би не всеки от вас ще успее да се почувства комфортно във въпросната позиция. Съветът ни е да не се насилвате и да останете в асаната колкото време прецените - не повече от 60 секунди обаче. Повторете и на другата страна. 

3. "Разплетете" се и изпънете краката напред. Поемете дълбоко въздух и почувствайте отпускането на мускулите на бедрата и глезените си. Издишайте и изпънете ръцете над главата, изпъчвайки гърдите. После се наведете контролирано напред и докоснете коленете или пръстите на ходилата си. Дръжте гърба прав и останете в позата от 30 секунди до минута. Дишането ви трябва да е спокойно и дълбоко.

1153169BlogFreePeople

4. Нататък какво? Ами, свийте единия крак в коляното и приближете петата му близо до тялото, а другия изпънете настрани и наклонете торса към него (както е показано на снимката). Хванете с ръце пръстите на стъпалото. Това е чудесно разтягане за гръбначния стълб, както и цялостно за мускулите на гърба. Повторете го и на другата страна задължително.

1153168FreePeopleBlog

Накрая заемете поза лотос и съберете дланите пред гърдите в позиция за молитва. Починете и отпуснете съзнанието си, синхронизирайки дишането си.

Само около 3 минути, а толкова приятни, а? 

ключови думи:
асана йога сесия

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май