3 йога пози за плосък корем

Супер лесни и функционални, напълно готови да заместят досадните коремни преси
3 йога пози за плосък корем

Би било прекрасно да можехме да атакуваме мазнините само в най-уязвимите части от тялото си, например на дупето или по бедрата. И, хоп!, след няколко кръгчета между уредите във фитнеса те да изчезват точно там, където най-много ни дразнят. Да, ама не!

Човешкото тяло хич не е устроено по този начин. А една от най-изолираните мускулни групи - корема, си е жестоко предизвикателство за мнозина.

Коремните преси са непреходна класика, разбира се, но и най-амбициозните им фенове установяват рано или късно, че имат нужда от... нещо ново :)

Този път ще се гмурнем в йога, която изобилства от пози, засягащи коремните мускули. По-важното обаче е, че те са много функционални, а това ги прави и по-ефективни. Ето няколко идеи:

1. Поза Дърво - на тази асана сме давали и разновидности, но в основата й винаги е балансирането. А докато се стремите към него, дори несъзнателно натоварвате мускулите в областта на пояса.

2. Поза Лотос - тук обаче има един трик: вместо просто да си седите и да си медитирате, ще се полюлеете :) Заемете позата в по-опростения вариант, като само кръстосате крака, без да ги качвате един върху друг. Хванете глезените: десния с лявата ръка, левия - с дясната, и вдигнете краката от пода, балансирайки само на дупето си.

Глътнете корема и поемете дълбоко въздух, след което започнете да се отпускате назад, докато раменете не докоснат пода. Стегнете корема и се опитайте да се върнете в седнала позиция. Трудно, а?

Shape

3. Поза Лодка - нищо необичайно в изпълнението, освен че целта ви е да се задържите в позата за около 10 бавни, дълбоки вдишвания. А това означава около 60 секунди :)

Хайде, успех! Имаме само още една препоръка: изпълнявайте движенията на открито, сред природата. Това допълнително повишава ефективността им ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април