Справете се с неприятната диария

Храненето като лечение
Справете се с неприятната диария

"Диарията е естествен начин на организма да изхвърли храната, на която е реагирал. Тя е по-скоро лечение, отколкото болест." Твърди д-р Шиам Сингха, автор на книгата "Храненето като лечение".

Най-доброто общодостъпно лекарство е мек бял хляб, за предпочитане прясно изпечен. Извадете средата на хляба, направете 10-15 топчета с диаметър около 2½ см. Натопете ги в кисело мляко и ги глътнете, без да дъвчете. Това веднага ще прекрати диарията.


1547196inm

Другото ефикасно лекарство според д-р Шиам Сингха е сминдухът на прах. Сипете 1 чаена лъжица в 1 чаена чаша вода. Изпийте поне 2-3 чаши с тази смес в рамките на деня.

Трети начин да спрете диарията е с ябълки. Махнете обелките и семките, накълцайте на ситно и сварете в 1 литър вода. Не яжте нищо друго в продължение на 24 часа и не взимайте никакви лекарства, защото можете да постигнете обратния ефект – запек.

1547250Thinkstock/Guliver

Пийте напитки с въглероден диоксид (газирани), ментов чай, чай от лайка, чай от кресон. Сварете накълцания на ситно кресон във вода и изпийте. Сярата, която се съдържа в кресона, е особено полезна. Тя пречиства кръвта, ефикасно прочиства организма и подобрява функцията на черния дроб.

Има и още едно ефикасно лекарство, което се състои от 1 чаена лъжица ситно настърган джинджифил и 20 капки соев сос в чаша гореща вода.

Ако диарията не спре до 24 часа след като сте опитали едно или повече предложения за лечението, потърсете професионална помощ.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април