Първа помощ при ухапване от пчели, оси, стършели или паяци

С народна медицина от Петър Дънов
Първа помощ при ухапване от пчели, оси, стършели или паяци

Правилните действия в първите няколко минути могат да ви спестят множество неудобства и в същото време, дори може да спаси живота ви, ако страдате от алергии към ужилване от пчела, оса, стършел или паяк!

Най-важното в случая е да действате бързо и решително. След като почувствате силна пареща болка от ухапването е важно да видите на мястото, което сте ужилени дали не е останало жилото. Премахнете го с помощта на пинцета или игла, а ако сте сред природата може дори да го премахнете с помощта на ноктите си.

След което разтрийте енергично засегнатото място с разрязана на две половинки скилидка чесън, кромид лук, но също така ще свърши отлична работа и магданоз, невен, слез или живовляк или друга миризлива подправка или билка. Невероятен ефект може да окаже и парче ябълка.

В случай, че не разполагате с нищо от изброените до тук неща можете да влезете в първия гастроном и да залеете ухапаното място с винен оцет.

1543422Thinkstock/Guliver

Ето и две народни рецепти за компрес от Петър Дънов, която да наложите на засегнатото от жилещото насекомо място.

½ чаена лъжичка лимонтозу (винена киселина)
1 чаена чаша вода от 150-200 милилитра
½ чаена чаша винен оцет (може и ябълков)

или

½ чаена лъжичка нишадър
½ чаена лъжичка лимонтозу
1 чаена чаша оцет или ракия от 150-200 милилитра

Една от тези две смеси се излива върху памук и се налага върху отокът, като се налага 5-6 пъти на ден докато спадне подутината и раната оздравее. Ухапаното място може да се мокри и налага само с нишадър, разтворен във вода.

В случай, че сте ухапани докато сте яли плод – веднага изяжте 1-2 скилидки чесън с 1 супена лъжица винен оцет и тичайте към най-близката лечебница, особено ако сте склонни към развиване на тежки алергични състояния.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май