Билки за превенция на рака

Народната медицина е един от най-сигурните начини да сме здрави
Билки за превенция на рака

В борбата с болестите, ние често пренебрегваме природните методи и се оставяме в ръцете на медицината, която заедно със своите ползи, крие и редица рискове. В много от случаите, фармацевтичните средства не предлагат начин за справяне с проблема, а само подтискат симптома.

В същото време, тези билки и подправки са изцяло натурални, не са скъпи и представляват лесно приложимо средство за подобряване цялостното здраве на тялото. За много от тях има и медицински доказателства, че могат да послужат като превенция на рака.

 

·      Джинджифил

Използван от дълги години като народно лекарство за запек, настинки и простуди, джинсжифилът е един от фаворитите както на трапезата, така и в аптечката ни. Въпреки, че има значителна разлика във вкуса на сушената подправка на прах и пресния корен джинджифил, и двата варианта са изключително полезни за цялото тяло.

Добавете малко пресен джинджифил към сутрешния си фреш за мигновена доза здраве и енергия.

 

·      Розмарин

Розмаринът е прекрасен източник на антиоксиданти. Използван най-често в средиземноморската кухня, зелените листа на тази подправка придават специфичен вкус на супи, доматени сосове, печени картофи и меса.

 

·      Куркума

Множество са ползите от тази индийска подправка. Куркумата намалява възпаленията и подобрява кръвообращението.

Дневната доза от една супена лъжица куркума, добавена в чаша гореща вода, може значително да подсили имунната ви система.

 

·      Мента

Тази освежаваща билка е използвана от хилядолетия като средство за справяне с храносмилателните проблеми. Може дори да помогне при натравяне и гадене. Ментата успокоява мускулите на корема и значително улеснява преработката на храната.

 

·      Лайка

Малките жълти цветчета на лайката са известни със способността си да се справят с нервността и безсънието. Сипете си чаша лайка преди лягане и ще се радвате на дълбок и спокоен сън.

Лайката също е изпитано средство за справяне с храносмилателни и чревни неразположения.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април