Тренировъчен план и диета на Ева Лонгория

Красотата изисква всекидневни грижи!
Тренировъчен план и диета на Ева Лонгория

Мнозина твърдят, че е изключително трудно жените да изглеждат в перфектна форма след като навършат 40-те. Определено за част от жените това твърдение може и да реалност, но не и за тези, за които здравословното хранене и спорт са част от ежедневието.

Ева Лонгория влиза във втората категория жени, които изглеждат прекрасно, макар и надхвърлила 40-те години. Съвсем наскоро тя сподели своите фитнес тайни с всички най-малки детайли, за да бъде максимално полезна на феновете си.

Звездата не крие, че си позволява и волности по отношение на храненето, но това е само от време на време без да нарушава ритъма си на тренировки независимо дали е на път или си е в къщи.

Тренировъчен план

В Hello Magazine бе публикувана статия с навиците, които следва красивата Ева Лонгория. Тя е буквално пристрастена към пилатес, каране на колело и бягането в парка. Нейният тренировъчен план започва още рано сутринта със събуждането. Обича също така да експериментира с кикбокс и йога, като и двете присъстват почти всекидневно в рутинната ѝ тренировка.

1571956Guliver/Getty Images

През всички дни от седмицата редува сутрешната си програма, както и тази която следва през останалите часове на деня. Понякога започва сутринта с йога или аеробика, но след това залага на високо интензивна тренировъчна програма. Определено тайната за перфектната фигура на Ева се крие в ротационния принцип на трениране.

Между отделните програми за натоварване си осигурява по 10-15 минути почивка преди да продължи. Всекидневно отделя време и внимание на упражненията за ръце, крака, гърди и гръб. Тя прави най-малко 15 повторения по три серии от всяко упражнение.

В периода 2004-2012 когато се снима във филма "Отчаяни съпруги", звездата трябва да пътува заради работата си. Нейното предпочитано натоварване всяка сутрин е било бягането. Бягането според нея е отличен начин за поддържане на форма, особено и ако често пътувате в страната или чужбина. Ева твърди, че най-лесния начин да опознаеш едно ново място е да бягаш през града

Талантливата актриса също така споделя, че постоянните тренировки я поддържат освен в отлична форма, но я правят щастлив човек и я даряват с енергия. Когато тя не работи, което за радост рядко ѝ се случва се чувства сънлива и уморена, ако не изпълнява рутинната си тренировка.

Звездата винаги намира време за фитнес, независимо колко сложна и натоварена е служебната програма. Тя призовава всичките си фенове да се заемат сериозно със спортни занимания, за да се чувстват здрави, удовлетворени и пълни с енергия. Според Ева най-трудно е началото преди да започнеш да спортуваш, след което влизаш в ритъм, започваш да се чувстваш добре и тогава е лесно да продължиш в правилната посока.

Освен тренировките Ева следва стриктен план на хранене, който е изцяло съобразен с физическото натоварване. Храната е само допълнение, което носи и истинска наслада на звездата, тъй като обича да приготвя вкусни ястия за себе си, приятеля си Jose Antonio Baston, както и за приятели и близки. Определено е от дамите, които експериментират с нови подправки, аромати и натурални продукти в кухнята.

Диетичен план

1571955Guliver/Getty Images

Нейната най-голяма любов са зеленчуците. Ева обича да ги яде по всякакъв начин – сурови, сготвени, сушени. Ако пожелае без усилие може да бъде вегетарианец, но също така и веган.

Когато звездата си е вкъщи, но ѝ предстои натоварен ден – обикновено стартира с белтъци от яйца и малко пресни плодове. Но също така може да заложи на малка купичка овесена каша със дребни свежи плодове като боровинки и малини, но без захар. На обяд звездата обича да си похапва пилешки гърди на скара придружени с гарнитура спанак и авокадо с дресинг от зехтин и натурален оцет. Вечерята може да включва пиле с кафяв ориз или сьомга на скара с аспержи, но също така сурови бадеми, натурално кисело мляко, извара, резени краставица, плодове като ябълки или банани.

Когато е на работа си поръчва храна, за да може спокойно да се занимава със служебните си отговорности. Закуската ѝ в този случай се състои от пресни плодове и един омлет или пуешко месо със зеленчуци. На обед може да избере задушено пиле с чушки, с някои пресни зеленчуци за салата. За вечеря звездата ще приключи с маринована сьомга на скара придружена с гарнитура от аспержи и салата. Но има редица случаи, в които работният ѝ ден завършва с малка купичка с кисело мляко с плодове.

Когато реши да се поглези отива на ресторант и си поръчва класическа пица пеперони. На тази наслада най-често се отдава при пътуванията си до Италия, но задължително след това се връща към нормалния си ритъм на хранене. 

По време на път Ева се храни предимно със зеленчуци и прясна риба. Красивата звезда не крие, че диетата ѝ е съставена предимно от зеленчуци и протеини, които допринасят за перфектната фигура. Ограничава се и от приема на скорбяла, паста и други тестени изделия, ако трябва да се освободи от някой и друг излишен килограм. Признава също така, че следва строга веганска диета в продължение на 3 месеца, за да прочисти организма си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април