Топастрологът Гал Сасон: Дънов и България са причината да съществувам

Топастрологът Гал Сасон: Дънов и България са причината да съществувам

Астрологът Гал Сасон има световна слава и е любимец на знаменитости като Мадона. Тя е известна със своя интерес към кабала и езотеричното като цяло. Той често посещава България и винаги при идванията си гостува в най-популярните телевизионни предавания.

По тази причина скорошната му поява в "Преди обед" по bTV не е изненада.

Самият Сасон обаче остана леко изненадан от реакцията на водещата Деси Стоянова. Тя буквално разби теориите му и го накара да дава обяснения, които не му бяха много приятни.

Като цяло Стоянова и колегата ѝ бяха благосклонни към госта си и го оставиха да си развива теориите за микро и макрокосмоса и връзката между тях.

Гал Сасон изрази и голямата си почит към Петър Дънов и неговото учение, които са и една от причините да се връща чест у нас. "Без него нямаше да съществувам, нямаше да ме има на този свят", призна астрологът. 

Причината за това е, че произхода е на Сасон е от български евреи.

Дънов има ключова роля в тяхното спасяване и оказва огромно влияние върху цар Борис III за отказа да ги депортира по искане на нацистка Германия.

След като разказа тази история обаче, астрологът направи нещо, което видимо подразни Деси Стоянова.

Той подари на нея и на Сашо Кадиев по едно червено конче, което да си вържат със седем възела на ръцете един на друг. 

"Какво ще отговорите на хората, които ви кажат, че това си е чисто суеверие?", попита водещата, като ясно даде да се разбере, че тя е един от тези хора. 

Сасон обясни връзката на червения конец с пророк Илия и овладяването на огнената стихия.

Тя обаче не стана съвсем ясна на зрителите, заради не особено добрия превод в ефир. В крайна сметка астрологът доста смирено призна, че няма универслно средство, което автоматично да помага или пази трансцедентално всеки.

"Въпросът е в намерението, в настройката", обясни Гал Сасон.

Той обясни, че хората сами избират в какво да вярват, а такива средства като червения конец на лявата ръка са само помощ за укрепване на вярата в духовната им сила, която идва отвътре.

Практиката да се носи червен конец като защита от уроки е колкото древна, толкова и модерна в България.

Тя е особено дразнеща за много хора, защото се прилага масово от политиците, от които се очаква да са разумни, а не суеверни.

Затова, докато едни си ги носят през цялото време, вярвайки в силата им, други се дразнят много и ги смятат за символ на изоставането на България от света, пише БЛИЦ.

ключови думи:
Гал Сасон

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май