Тайната на петте най-внушителни холивудски трансформации

Нищо тайнствено няма в избора на подходящия хранителен и тренировъчен режим
Тайната на петте най-внушителни холивудски трансформации

Хората обожават драстичните трансформации. Ние също. А най-много от всичко обичаме, когато някой любим актьор за отрицателно време смени старото си тяло с физиката на супергерой. Тогава през главите ни започват да минават всичките онези мисли, които тормозят и вас: "Как го е постигнал? Сигурно са стероиди… Плюс осемчасови тренировки. Всеки ден. И фотошоп. Няма как да не е фотошоп! Вероятно го тъпчат и с всичките онези суперхрани...”

Медиите и други предприемчиви лица много се радват, когато започнете да си задавате подобни въпроси. Това е техният шанс да ви продадат какви ли не измишльотини –  "Тренировката на...”, "Диетата на...”, "Тайната на...” (за справка: вижте заглавието по-горе) и други подобни зашеметяващи простотии, уж идващи от "кухнята” на въпросния актьор.

Но колкото и да ни е неприятно да ви го поднесем, тайни и магически похвати в постигането на тези внушителни трансформации няма. Откакто свят светува, обикновеният човек е склонен да поставя на пиедестал известния човек и често възприема качествата и постиженията му като плод на някаква свръхестествена намеса. Прибавете към това непрекъснатия ни копнеж към рецепти за бързо съвършенство и нечувани досега техники за преобразяване на човешкото тяло и ще получите идеалната почва за покълването на всякакви спекулации.

А нещата са наистина прости и целта на днешния материал е да ви убеди точно в това. Ето ви петима актьори, чиито резултати изглеждат наистина внушително на голям екран. Но каква е тяхната тайна, наистина...

Джерард Бътлър в "300

1153598Убедени сме, че излизането на спартанската лента по кината е събитието, което накара най-много мъже в световен план да се замислят дали не е крайно време да се преориентират в сексуално отношение. То е и поводът интернет да бъде наводнен с тренировъчни програми, които затвърдиха у средностатистическия човек внушението, че за да си як, трябва да тренираш минимум по 2 часа дневно, 7 дни в седмицата.

Тайната на Джерард? Неслучайно казват, че свалянето на подкожни мазнини е един от най-добрите начини да изглеждаш як. Причината за това е, че на показ излизат разни мускули, които досега са били покрити от дебел слой мазнина. Ето я и тайната на цар Леонид, който се подлага на спартански кръгови тренировки и диета.

Резултатът е повече видими мускули, които се очертават още по-успешно с помощта на специални кинематографски похвати като светлина, мръсотия по правилните места и ретуширане, където е наложително. Плюс подобаващо напомпване преди снимките, разбира се.

Крис Хемсуърт в "Тор

1153591Тук е повече от очевидно, че става дума за сериозно покачване на тегло. Крис никога преди това не е тренирал с тежести и това му личи по старите кадри. Тялото му преди филма е атлетично, но в никакъв случай не може да се сравнява с за внушителната физика, на която станахме свидетели в "Богът на гръмотевиците.

Тайната на Крис? Нека го оставим да си я признае сам: "Чувствам се супер зает, но в интерес на истината просто се тъпча по цял ден. Да ядеш, когато не си гладен, особено в такива количества, може да бъде много изтощително. В допълнение Крис тренира по доста типичен бодибилдинг сплит. Понеделник: гърди. Вторник: гръб. Сряда: ръце. Четвъртък: крака. Петък: рамене и корем.

Това е всичко. Нищо повече от усърдни тренировки и още по-усърдно ядене. И ние не сме особено изненадани.

Марк Уолбърг в "Кръв и пот

1153594Когато си поставен пред предизвикателството да качиш близо 20 килограма тегло върху едно доста голямо и вече натренирано тяло, със сигурност ще трябва да прибегнеш до някакъв таен похват, нали така?1153596Марк преди ролята

Точно така, ето я и тайната на Марк: "Ядях по 10 пъти на ден и в допълнение пиех гейнери (грубо казано, протеин и въглехидрати в течна форма, бел. ред.). Тежка работа, свързана с хранене в 2 часа през нощта на стомах, който още е пълен от предишното ядене в 10.  

Тренировъчната програма на актьора също е бодибилдинг сплит, само че малко по-плътен от този на Хемсуърт. Понеделник: бицепс, крака, гръб. Вторник: трицепс, гърди, рамене. Сряда: бицепс, крака. Четвъртък: почивка. Петък: почивка. Събота: бицепс, крака, гръб. Неделя: трицепс, гърди, рамене.

Иначе казано, прием на главоломно количество храна и тежко трениране 5 дни в седмицата.

Том Харди в "Черният рицар”


1153592По непотвърдени данни Том успява да качи над 13 килограма за ролята на застрашителния архизлодей от филма за Батман. За съжаление, също толкова непотвърдени са данните за режима, който му помага да постигне този резултат. Знаем, че е работил с любимия си треньор Патрик Монро, който е привърженик на класическата схема "много пилешко месо и ориз, но позволява на довереника си и прием на джънк с цел постигане на нужното количество калории. А това количество в никакъв случай не е малко.

Тренировката на актьора също е забулена в мистерия, но съдейки по визията му на екрана и малкото време, което има да се подготви за ролята (само 4 месеца), можем да кажем, че една значителна част от каченото тегло е под формата на мазнини. Останалото са снимачни похвати и компютърна анимация.

Кричсън Бейл в "Батман в началото

1153597Това е особено интересна промяна, защото за по-малко от година Крисчън прави невъзможното, за да качи близо 50 килограма, при това с минимално количество мазнини. По думите му, той е задължен да го направи, тъй като в противен случай рискува да не получи ролята, особено след като се е стопил до 49-килограмов скелет с кожа, за да се превъплъти в машиниста от едноименния филм.

Актьорът обаче е надарен с невероятен апетит и това му помага да яде по пет порции на едно хранене, гарнирани със сериозно количество сладолед. Всъщност, той се връща към старото си тегло толкова бързо, че му се налага да се консултира с лекар, за да се увери, че всичко е наред. Повечето от вас, които са били на много рестриктивна диета и след това са му отпускали края сигурно са запознати с т.нар. йо-йо ефект, който е в сила и тук.

1153595На всичкото отгоре, в случая имаме намеса и от страна на мускулната памет на Крисчън, неслучайно наричан от медиите "Кралят на трансформациите. За справка можете да видите неговата снимка от "Царството на огъня” от 2002 година, където Бейл е много близо до физиката, която наблюдаваме в "Батман в началото през 2005.

С други думи, всичко, което е направил той, е да възвърне старата си форма, което е в пъти по-лесно, отколкото изграждането й от нулата.

В заключение, не забравяйте, че това, което актьорите правят, за да влязат в роля, не винаги е здравословно и препоръчително. Но когато получаваш милиони долари за участие във филм, чиито бюджет е седемцифрено число, тогава наистина нямаш друг избор, освен да се съобразиш с героя си. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април