Стела Маккартни за модата, еко кожата и живота като знаменитост

Британската дизайнерка е известна с избора си да не използва истинска кожа
Стела Маккартни за модата, еко кожата и живота като знаменитост

Стела Маккартни е едно от големите лица в модната индустрия. Родена в семейството на двама вегетарианци, Маккартни израства като защитник на правата на животните. Страстта й към модата я отвежда към попрището й на дизайнер – първо за френската марка "Клое”, а в последствие и като основател на собствен бренд за дрехи, аксесоари и бельо. Всеки сезон британската дизайнерка представя линията си от спортни облекла за "Адидас”.

Работата й в модната индустрия не отдалечава Маккартни от ценностите й, свързани с правата на животните и опазването на природата. Въпреки солените цифри на нейните аксесоари, нито едно от тях не е направено от истинска кожа. Тя е признат дизайнер и използването на качествена еко кожа по никакъв начин не обезценяват нейните продукти, категорични са модните експерти. Доказателството за това е все по-процъфтяващия бизнес на дъщерята на Пол Маккартни.

В ново интервю, Маккартни за пореден път се застъпва зад своите доводите да не "убива животни в името на модата” и разкрива, че не веднъж са я усмивали заради това й решение.   

  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април