Любимците на 90-те

Не може да ги пропуснем
Любимците на 90-те

Скоро ви припомнихме с кои сериали се забавляваше Америка през 80-те, а България само десетина години по-късно. Днес ще обърнем внимание на следващото десетилетие – 90-те години на 20 в. Още куп култови образи се раждат на малкия екран през този период и сега ще ви покажем най-колоритните от тях. 

"Приятели” (1994 г. – 2004 г.)

970604www.facebook.com/friends Фийби: Те не знаят, че ние знаем, че те знаят, че ние знаем. Джоуи, нищо няма да казваш! Джоуи: И да искам, не мога.Таг: Фийби? Това е страхотно име.Фийби: О, значи ти харесва? Почакай да чуеш телефонния ми номер...

Разбира се! Абсолютният синоним на успешен ситком е "Приятели”. Десет реализирани сезона и въпреки че минаха 9 години от края на сериала, все още се пускат слухове за направата на филмова версия. Вероятността това да се случи обаче е някъде около нулата, тъй като след последната "новина” за бъдещ филм по "Приятели”, лично на Матю Пери (Чандлър) му се наложи да опровергава този слух.

А иначе най-голямото постижение на сериала не е, че са заснели цели десет сезона, а че няма слаб между тях. Дори и да не снимат филм, все пак на разположение винаги са старите, но златни серии на ситкома. 

"Всички обичат Реймънд” (1996 г. – 2005 г.)

970606www.facebook.com

Перфектната семейна комедия разказва за неразбирателството между съпруга и свекърва, а един мъж е поставен по средата на тази вражда. Устатият баща и шантавият брат допълнително усложняват живота на Реймънд. Много от историите, разказани в епизодите на сериала, са действителни и са се случвали на някой от сценаристите. Така например един от тях, преди да стане част от екипа на сериала, записва няколко епизода от него върху стара видеокасета. По-късно установява, че това е касетата от сватбата му. В сериала този момент е променен като Реймънд записва футболен мач върху касетата от сватбата си с Дебра.

Деветте сезона на "Всички обичат Реймънд” са изпълнени с фин хумор, който описва отношенията между различните поколения в едно семейство.

"Дарма и Грег” (1997 г. – 2002 г.)

970605www.facebook.com

Докато сме на темата за ситкомите, в които семейните отношения имат първостепенно значение, веднага ви припомняме и за двамата сладури Дарма и Грег. Изключително оригиналният замисъл на сериала – двама непознати първо да се оженят, а после да се опознаят, печели фенове на ситкома навсякъде по света. В България сериалът е излъчван няколко пъти и е гледан с голям интерес. В "Двама мъже и половина” двамата актьори подновяват "брака си” за един епизод, което се оказва сполучлива хрумка на сценаристите. 

"Луд по теб” (1992 г. – 1999 г.)

970603www.facebook.com

Още един сериал с влюбена двойка в центъра на събитията. Отскоро женената двойка Пол и Джейми представят смешната страна на ежедневните малки грижи, които съпътстват младите семейства в Ню Йорк. Любимата "приятелка” Лиса Кудроу (Фийби Буфе) играе поддържаща роля в този сериал. Интересно е, че за да има синхрон между двата сериала, сценаристите на "Приятели” въвеждат близначката на Фийби, която носи името на героинята от "Луд по теб” – Урсула.

А тук ние ще прочетем кои са вашите любимци от 90-те.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април